Gersim Impex a apelat la această facilitate de credit pentru diversificarea portofoliului companiei, în principal pe segmentul terminalelor mobile.

La finalul lunii septembrie 2021, ING a deschis conturile companiei Gersim și a oferit facilitatea de credit pentru finanțarea capitalului de lucru, disponibilă sub formă de linie de descoperit de cont și emitere de angajamente potențiale.

„Am colaborat foarte bine și eficient cu reprezentanții companiei Gersim, astfel că am reușit să finalizăm implementarea creditului în mai puțin de două luni. [...] Totodată, avem o viziune comună în ceea ce privește digitalizarea și mobilitatea, întrucât ne concentrăm permanent ca toate operațiunile bancare să poată fi realizate de pe telefonul mobil, de oriunde și oricând, pentru toate diviziile băncii”, este de părere Raluca Radbata, Sector Head Telecom, Media, Technology, în cadrul diviziei de Wholesale Banking, ING Bank România.

Dan Ștefănescu, CEO și fondator al Gersim Impex, a menționat că, recent, compania a introdus în portofoliu un nou brand, căruia i-au alocat 50 de milioane de dolari.

„Piața din România se reașază - când totul părea că este clar, au apărut jucători noi, cu prețuri competitive. Acești jucători noi care intră pe piață au nevoie de un distribuitor puternic, dar extrem de flexibil, cu experiență și cu contracte în derulare cu principalii clienți din România, cu o logistică bună și putere financiară solidă. Orice producător din industria telefoanelor mobile care își dorește să sară pragul de 2% și țintește peste 5% din piața din România va trebui să beneficieze de un sprijin solid pentru a reuși. Vom vedea schimbări importante în ierarhia producătorilor atât în Romania, cât și în restul țărilor din Europa”, a explicat Dan Ștefănescu, CEO și fondator al Gersim Impex.

În 2020, vânzările de telefoane mobile au fost afectate de restricțiile si temerile economice generate de pandemia COVID-19. În prima jumătate a anului 2021, vânzările în România au revenit pe creștere și au devansat anul precedent cu aproximativ 20%, însă în trimestrul al treilea, criza cipurilor a dus din nou la scăderea pieței, cu 6% față de anul trecut. Totuși, se estimează că apariția unor modele tot mai performante de telefoane mobile capabile să utilizeze tehnologia 5G va favoriza dezvoltarea acestei industrii în perioada următoare.

Compania Gersim Impex a fost înființată în anul 2002, iar în ultimii zece ani, a devenit lider pe piața locală de telefoane mobile. Cifra de afaceri a companiei variază între 150 și 190 milioane de euro.

Sursa foto: Tomasz Bidermann / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri