Future Banking Meetups, seria de întâlniri dedicate specialiștilor în inovație, banking și sustenabilitate își încheie parcursul din 2021. Vineri, 10 decembrie, de la ora 11.00, are loc ultima ediție dedicată viitorului mai sustenabil al afacerilor și al bankingului.

Sustenabilitatea nu mai este de mult un accesoriu ce poate înfrumuseța rapoartele financiare, ci a devenit parte din core business. Datorită sustenabilității, organizațiile au devenit parte integrantă a comunităților din care fac parte, investesc în transformarea către economiile verzi și au grijă să modeleze viitorul astfel încât să avem o planetă sănătoasă. Tema acestei ediții este legată de modul în care sustenabilitatea a devenit parte din existența noastră. Future Banking Meetups este susținut de Curious Lion Podcast by ING Bank.

Înscrie-te acum pentru a vedea cum arată viitorul pe care-l construim.

Pandemia a schimbat modul de lucru. Băncile sunt implicate în tot acest proces, integrând principiile sustenabilității în produsele și serviciile pe care le oferă, dar și creând noi produse care să aibă un impact pozitiv asupra mediului. Un mediu financiar sustenabil conduce la o economie durabilă care poate face față cu succes tuturor provocărilor de orice natură ar fi acestea.

Printre temele care vor fi abordate în cadrul acestei ediții a Future Banking Meetups amintim:

  • Cum integrează băncile principiile sustenabile în core banking?
  • Creditele de nevoi personale verzi
  • Alinierea portofoliului de credite pentru combaterea schimbărilor climatice
  • Sănătatea financiară a clienților și a românilor
  • Politica de creditare responsabilă
  • Care au fost cele mai mari provocări în aplicarea sustenabilității în banking?
  • Viitorul sustenabilității în banking

Invitații prezenți în cadrul întâlnirii Future Banking Meetups sunt: Alexandra Maier și Iulia Rusu.

Alexandra Maier s-a alăturat echipei ING Bank România în 2018 și coordonează activitatea de sustenabilitate a băncii, ce presupune dezvoltarea și implementarea de programe care contribuie la protecția mediului și sănătatea financiară a clienților, precum și parteneriate cu societatea civilă în programe sociale pentru comunitate. Cu 11 ani experiență în organizații non-guvernamentale, comunicare și CSR, între principalele cauze sociale la care a contribuit se numără cele pentru depistarea precoce a cancerului de sân sau combaterea violenței asupra femeilor.

Iulia Rusu este parte a echipei ING din 2010, iar astăzi ocupă funcția de Business Strategy Lead în cadrul diviziei de Retail Banking. Anterior, a activat ca Business Intelligence Analyst și Business Strategy Manager în ING și ca auditor financiar pentru Deloitte. Iulia este licențiată a două facultăți de Finanțe Bănci și Administrație Publică în cadrul Universității București și Universității Româno-Americane. Iulia Rusu a fost implicată și în procesul de lansare al primului credit verde pentru persoane fizice și a explicat într-un interviu acordat WALL-STREET.RO cum s-a ajuns de la idee la produs.

Înscrie-te acum pentru a participa la Future Banking Meetups.

Future Banking Meetups este organizat pe platforma de evenimente virtuale IC Events. Poți să te înregistrezi la eveniment aici. Poți pune întrebări speakerilor, poți afla informații utile pentru tine sau afacerea ta sau să faci schimb de cărți de vizită cu alți participanți pentru a putea discuta cu ei ulterior.

Sursa foto: Future Banking

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri