Fitch Ratings a revizuit în creştere ratingul pentru datoriile pe termen lung (IDR) al grupului bancar italian UniCredit SpA, de la "BBB minus" la "BBB", cu perspectivă stabilă, şi ratingul de viabilitate (VR) de la "bbb minus" la "bbb", informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

De asemenea, calificativul pe termen scurt a fost îmbunătăţit la "F2", de la "F3", conform Agerpres.ro.

Acţiunea de rating vine în urma revizuirii în creştere a ratingului suveran al Italiei de la "BBB minus" la "BBB", în data de 3 decembrie. De asemenea, îmbunătăţirea ratingului Italiei sprijină revizuirea în creştere a calificativului privind mediul de operare, de la "bbb" la "bbb plus", ţinând cont de influenţa pe care operaţiunile italiene o au asupra evaluării generale a mediului de operare al băncii, a anunţat agenţia de evaluare financiară.

Îmbunătăţirea ratingurilor reflectă în principal beneficiile la adresa profilului de activitate şi de risc al UniCredit de pe urma operării într-un mediu mult mai solid şi mai stabil, care ar trebui să aibă ca rezultat reducerea riscurilor şi un potenţial mai ridicat pentru ca banca să genereze profituri mai sustenabile şi mai solide. În plus, revizuirea în creştere reflectă şi beneficiile la adresa profilului de finanţare al băncii şi a accesului la piaţă, deoarece acestea sunt influenţate de percepţia riscului suveran al Italiei, care acum s-a îmbunătăţit, consideră Fitch.

Ratingurile grupului bancar italian continuă să reflecte franciza sa bancară comercială şi de retail bine stabilită în câteva ţări din Europa, inclusiv în ţări mai stabile şi cu o rată de creştere economică mai ridicată decât Italia (Germania şi Austria), care este contrabalansată de operaţiunile sale extinse şi de expunerea la Italia. Fitch continuă să aprecieze că Italia are o influenţă ridicată proporţională asupra profilului general de credit al UniCredit, aşa cum este reflectat de sensibilitatea performanţei generale a grupului bancar la mediul operaţional din Italia.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri