Banca Centrală a Indiei va lansa o variantă digitală a monedei sale naționale a în următorul an financiar, potrivit ministrului Finanțelor.

„Introducerea unei monede digitale a Băncii Centrale va da un stimul, un stimul important economiei digitale”, a declarat Nirmala Sitharaman în ziua în care a fost publicat bugetul anual al Indiei, potrivit CNBC.

„Criptomoneda va conduce, totodată, la eficientizarea sistemului de management al circulației monetare”, a mai spus ministrul.

Citește și: Ce ar trebui să eviți dacă ai ales să investești în criptomonede și ce rol joacă Bitcoin

Rupia digitală va fi lansată de către Reserve Bank of India în anul financiar 2022-2023, care începe la întâi aprilie. Demnitarul de la Finanțe din India nu a dat niciun detaliu despre cum va funcționa criptomoneda sau ce aspect va avea, însă a menționat că va fi introdusă prin folosirea de „blockchain și alte tehnologii”.

Blockchain se referă la tehnologia digitală care a fost inițial creată odată cu bitcoin, însă definiția acestei tehnologii a evoluat, pentru că aplicațiile au depășit aria criptomonedelor.

India va fi una dintre cele mai mari economii ale lumii care să aibă o monedă digitală a băncii centrale (central bank digital currency/CBDC) dacă autoritățile vor pune în aplicare cele declarate. China lucrează deja din anul 2014 la o versiune digitală a monedei sale naționale (yuanul) și este, de asemenea, înaintea celorlalte țări atunci când vorbin de lansarea unei CBDC la nivel global.

Citește și: Erdogan, în război cu criptomonedele, dar turcii își sfidează „sultanul” și își refugiază banii în acestea

În ultimii doi ani, Banca Poporului din China (banca centrală de la Beijing) a lansat loterii prin care yuanul digital a fost oferit cetățenilor din anumite orașe pentru a fi cheltuiți. Mai recent, banca centrală a Chinei a luat în calcul varianta de a extinde folosința yuanului digital.

Citeste si:
Rusia și-ar putea transfera toate rezervele valutare din țările...
Rusia și-ar putea transfera...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri