Pentru un antreprenor de succes, dezvoltarea unei afaceri este doar o chestiune de timp și… de finanțare. Atunci când decizi că a venit momentul să te dezvolți, implicit trebuie să și găsești sursele de finanțare potrivite, care să acopere nevoile materiale și umane ale afacerii tale. Astfel, alegerea unei finanțări potrivite pentru profilul afacerii tale și pentru obiectivele pe care le ai poate să fie destul de dificilă atunci când dorești să te asiguri că faci cea mai bună alegere. Descoperă în cele ce urmează 3 surse eficiente de finanțare, utile pentru afacerile aflate în dezvoltare în vremuri de inflație.

Atragerea de investitori

În perioada inflaționistă, una dintre cele mai importante active care performează foarte bine sunt acțiunile, motiv pentru care inflația este văzută de cei mai mulți dintre investitori ca o oportunitate de a genera profit.

Pe fondul devalorizării banilor, majoritatea companiilor își pot majora prețurile. Dacă furnizorii decid creșterea prețurilor la materii prime și materiale, și companiile pot transmite mai departe această majorare de prețuri consumatorului final, crescând în acest mod nivelul marjei de profit. Astfel, investitorii aleg să achiziționeze acțiuni ale companiilor care au flexibilitatea de a crește prețurile, beneficiind astfel de pe urma inflației. Exemple de astfel de companii se regăsesc în domeniul energiei sau al bunurilor de larg consum.

Credite bancare

Ca antreprenor, știi că pentru a crește, afacerea ta trebuie să se adapteze la noile condiții și schimbări ale pieței. Astfel, fie că îți dorești să investești într-o tehnologie modernă care să te poziționeze înaintea competitorilor tăi, să îți dezvolți portofoliul de produse sau să obții un sediu mai încăpător, poți să apelezi la un credit de investiții pentru companii, care să acopere toate aceste cheltuieli.

Dacă optezi pentru un credit de investitii pentru companii, trebuie să știi că valoarea investiției și a finanțării depinde de capacitatea proiectului de a aduce afacerii tale un randament suplimentar. Astfel că, este important ca planul tău de dezvoltare să fie unul fezabil și concis, care să contribuie la succesul afacerii pe termen lung. În elaborarea unui plan de dezvoltare, poți să apelezi la diverși specialiști în domeniu care să îți ofere consultanță pentru a obține finanțarea care se potrivește obiectivelor afacerii tale.

În situația în care nu ai un plan elaborat de dezvoltare a afacerii și nu ai nevoie de o sumă foarte mare de bani ca să aduci mici îmbunătățiri de procese sau chiar să susții activitatea zilnică a companiei, atunci poți să apelezi la un credit online pentru afaceri. Acesta se poate obține într-un timp foarte scurt, iar documentația necesară este una redusă.

Microfinanțarea

Microfinanțarea este un instrument financiar utilizat din ce în ce mai mult, în special de către companiile aflate la început de drum, și reprezintă o alternativă oferită antreprenorilor care nu îndeplinesc condițiile necesare pentru solicitarea altor surse de finanțare. Aceasta presupune acordarea de împrumuturi în condiții mai ușoare pentru antreprenori, însă, atunci când vorbim de costuri și dobânzi, acestea sunt mai ridicate decât în cazul creditelor bancare.

Principiul care stă la baza microfinanțării este acordarea de credite mici, pe termen scurt, cu scopul satisfacerii unor nevoi financiare ale unui business, precum achiziția unui software care să îmbunătățească unele procese sau diverse mijloace fixe care să contribuie la dezvoltarea afacerii.

Ca o companie să fie eligibilă pentru a beneficia de microfinanțare, trebuie să asigure un flux de numerar și să dispună de active suficiente, lucru care reprezintă un avantaj pentru antreprenorii care se află la început de drum și care doresc să își dezvolte din ce în ce mai mult afacerea.

În ziua de azi, mediul economic incert este văzut de către antreprenori ca o provocare de a-și menține afacerea flexibilă la nevoile pieței și de a veni mereu cu idei inovatoare care să îi situeze înaintea competitorilor. Din acest punct de vedere, o finanțare de încredere este primordială pentru un succes pe termen lung al unei afaceri. Analizează cu atenție nevoile și obiectivele pe care le ai pentru afacerea ta și alege sursele de finanțare care se potrivesc cel mai bine profilului businessului tău.

Sursa foto: Freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri