Peste 2.000 de investitori în criptomoneda Terra au dat în judecată platforma de tranzacționare Binance într-un proces colectiv în care acuză compania de publicitate înșelătoare.

Compania Binance este acuzată în procesul colectiv pornit în SUA de faptul că a indus în eroare investitorii cu mesajele de promovare din jurul ecosistemului blockchain denumit Terra, conform Fortune.

Este primul proces de anvergură pe acest subiect, după ce peste 40 de miliarde de dolari s-au evaporat din ecosistemul Terra, banii provenind de la investitori care au pariat pe criptomonedele UST și LUNC.

Concret, acuzațiile se referă la faptul că Binance a promovat criptomoneda UST ca fiind mult mai stabilă decât s-a dovedit a fi.

Investitorii în criptomonede, care au băgat banii în activul digital Terra(LUNA), au primit o lovitură puternică. Unii dintre ei și-au pierdut economiile de-o viață, investite în această criptomonedă, după ce a suferit o scădere de peste 99%.

Criptomoneda era promovată ca fiind din categoria ”stablecoin”, active digitale care nu ar fi trebuit să fie riscante. Valoarea acesteia ar fi trebuit să fie legată de cea a dolarului.

Retail jobs

Sursa foto: fizkes / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri