Miliardarul Elon Musk este dat în judecată și i se cer daune de 258 de miliarde de dolari. Acțiunea a fost derulată de către un investitor în criptomoneda Dogecoin.

Elon Musk este acuzat de faptul că a derulat o schemă piramidală pentru susținerea criptomonedei. Într-o plângere depusă la tribunalul din Manhattan, Musk este acuzat că a urmărit influențarea prețului pentru achiziționarea criptomonedei Dogecoin.

”Inculpatul era conștient din 2019 de faptul că Dogecoin nu are nicio valoare, însă asta nu l-a oprit să o promoveze pentru a profita de tranzacționarea ei(...)Elon Musk și-a folosit poziția de cel mai bogat om din lume pentru a opera și manipula schema piramidală Dogecoin pentru profit, amuzament și expunere”, se arată în plângerea depusă, conform Euronews.com.

Avocatul persoanei care a depus plângerea nu a oferit detalii legate de dovezile pe care clientul său le are pentru a dovedi că Dogecoin este lipsit de valoare sau că acuzații au derulat o schemă piramidală.

Investitorul în Dogecoin vrea daune de 258 de miliarde de dolari, reprezentând suma cu care piața criptomonedei Dogecoin a scăzut din mai 2021 până în prezent, 86 de miliarde de dolari, triplată. Conform publicației Forbes, averea lui Elon Musk este estimată la momentul publicării acestei știri la 213 miliarde de dolari.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri