În era tehnologiei, chiar și cele mai rigide domenii pot fi cu un pas mai aproape de oameni. Antreprenorul elvețian Christopher Aleo a conceput un mod prin care serviciile bancare pot fi mai ieftine, dar și mai ușor de accesat.

iSwiss se numește fintech-ul care vine în întâmpinarea celor mai noi nevoi ale clienților, nevoi cu care serviciile actuale par că nu mai țin mereu pasul, spune CEO-ul aplicației.

iSwiss, actor-cheie în îmbunătățirea serviciilor financiare

Cel care are întotdeauna de câștigat din serviciile financiare trebuie să fie utilizatorul! Cu acest gând în minte, Christopher Aleo, un om de afaceri în vârstă de 36 de ani, a creat iSwiss, o companie privată cu sediul în Lugano, care oferă servicii inovatoare de creditare pentru companii mici și mijlocii, dar și pentru persoane fizice.

CHRISTOPHER ALEO, CEO iSWISS: "iSwiss este printre primele fintech-uri care integrează wallet-uri atât în euro, cât și în franci elvețieni cu criptomonede și care dezvoltă un sistem de tranzacții gratuite și imediate în monede virtuale ce poate fi folosit și ca formă de plată între clienții noștri."
De altfel, iSwiss le oferă clienților carduri de credit cu care pot plăti în criptomonede, avantaj pe care astăzi îl întâlnim rar. Chiar dacă prin definiție fintech-ul iSwiss este un program informatic tehnologizat, CEO-ul ei nu îl privește doar ca pe o unealtă care simplifică serviciile financiare.

CHRISTOPHER ALEO, CEO iSWISS: "Unul dintre defectele fintech-ului este depersonalizarea excesivă a serviciilor online. De aceea mi-am dorit ca iSwiss să fie altfel. Înțelegem că ai noștri clienți au nevoie de asistență rapidă și profesională, la orice oră și în orice limbă vorbită. Lor nu le trebuie un robot cu care să discute pe chat, ci asistență umană care să le ofere răspunsuri. Consultanții noștri profesioniști sunt disponibili pentru a se ocupa de nevoile lor."

Bani transferați oriunde în lume, în mai puțin de jumătate de minut

Un alt aspect pe care Christopher Aleo a vrut să revoluționeze prin iSwiss este însuși modul în care funcționeză unitățile bancare astăzi.
CHRISTOPHER ALEO, CEO iSWISS: "Băncile tradiționale continuă să folosească vechiul sistem RING și să-și închidă ușile vineri după-amiaza, blocând orice tranzacție financiară până lunea următoare și să ne ceară să așteptăm până la cinci zile pentru creditarea unui transfer bancar internațional. În schimb, serviciile noastre de plăți îi ajută pe utilizatori să facă un astfel de transfer în maximum 37 de secunde și să accepte plăți pentru nevoile lor în peste 30 de valute."

CEO-ul consideră că un sistem independent de tranzacții, precum iSwiss, obligă și unitățile bancare clasice la adaptare și ne ajută să vedem cum se conturează următoarea jumătate de secol pentru sistemul financiar.

CHRISTOPHER ALEO, CEO iSWISS: "Este un moment istoric de tranziție, în care o furtună perfectă - întâlnirea dintre fintech și criptomonede- schimbă și modelează sub ochii noștri sistemul financiar."

Deja lansat în Orientul Mijlociu, serviciul financiar elvețian iSwiss plănuiește să ajungă și în România, Bulgaria și Italia, unde vrea să funcționeze cu filiale locale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri