Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iulie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,8 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 450 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 4,25 miliarde de lei, este cu 205 milioane de lei sub cea programată în luna iunie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat, conform Agerpres.ro.

Conform prospectului publicat pe pagina MF, instituţia a programat, în data de 7 iulie, o licitaţie pentru o emisiune de certificate cu discount, în valoare de 800 milioane de lei, cu scadenţa în 26 iunie 2023.

De asemenea, pe parcursul lunii iulie vor fi lansate nouă emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (450 milioane de lei în total).

Astfel, în a şaptea lună din an au fost programate patru emisiuni de 400 de milioane de lei, în zilele de 4, 11 şi 25 iulie, patru de 300 de milioane de lei în zilele de 7, 14, 18 şi 21 iulie şi o emisiune de 200 de milioane de lei în 14 iulie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri