ADA, creat de BCR, este primul asistent virtual pentru programe de finanțare dedicat companiilor, pe care antreprenorii îl pot întreba informații despre programele finanțate din fonduri europene și naționale care sunt relevante pentru afacerile lor.

De la lansare și până în prezent, ADA a ajutat peste 7.000 de antreprenori, care au aflat la ce surse de finanțare pot aplica.

Companiile pot afla în scurt timp dacă pot aplica la programele cu garanții de stat (IMM Invest Plus, Rural Invest, Agro IMM Invest Plus, IMM Prod Plus, Garant Construct, Innovation) sau granturi (PNRR, Programe Regionale, POIM- Programul pentru Eficiență Energetică, POC 4.1.1 etc).

Antreprenorii au nevoie de acces rapid la informații relevante și la educație financiară. Scopul chatbot-ului este de a pune la îndemână tuturor informațiilor despre accesarea fondurilor. Echipa BCR și-a propus să demonteze toate miturile despre faptul că banii europeni sunt dificil de atras sau că este greu să depui proiecte eligible. Cum? Prin crearea de ghiduri dedicate pentru apelurile de proiecte cu finanțări nerambursabile din POR 2021-2027, ADA, platforma BCR Școala de Business și cursul dedicat finanțărilor europene, precum și prin evenimente cu clienții.

ADA vine în sprijinul companiilor care vor să păstreze și să creeze locuri de muncă

ADA este un sistem inteligent evolutiv care învăța încontinuu, pe măsură ce interacționează cu antreprenorii.

Dacă un utilizator a adresat o întrebare și nu a avut un răspuns complet, ADA se perfecționează cu ajutorul fiecărei conversații. În mai puțin de 10 minute, o companie poate afla informațiile căutate cu privire la opțiunile de dezvoltare a afacerii tale, cu finanțare din fonduri europene sau naționale.

ADA este primul asistent virtual inteligent care oferă informații despre programele de finanțare. ADA are peste 40 de programe de finanțare mapate și oferă suport antreprenorilor în identificarea celor mai relevante programe de finanțare susținute atât din fonduri europene, cât și din fonduri naționale. După discuția cu ADA, antreprenorii care au solicitat acest lucru au primit detalii suplimentare și suport din partea echipei BCR, astfel încât accesarea fondurilor europene sau naționale a devenit mai ușor de înțeles și de realizat”, a declarat Oana Bâra, Coordonatoare Programe de Finanțare BCR.

ADA de la BCR are la bază platforma conversaționala Druid, care oferă instrumente bazate pe inteligență artificială, ceea ce permite oferirea de noi experiențe digitale.

Programele cu fonduri europene și naționale sunt surse de capital pentru afaceri, care ar fi dificil de obținut din alte surse. Cu ajutorul ADA companiile pot afla despre oportunitățile disponibile pentru afacerea lor:

  • Granturi europene

Granturile sunt forme de ajutor financiar nerambursabil pentru companii, fiind împărțite pe domenii stabilite drept strategice de către Comisia Europeană sau de către alți finanțatori. Majoritatea fondurilor este alocată în prezent către domenii precum: eficiență energetică, digitalizare, dezvoltarea afacerii, creșterea competitivității, cercetare sau pentru sprijinirea antreprenorilor într-un context dificil macro-economic.

  • Programe cu garanții

Sunt programe prin care poți accesa credite pentru realizarea de investiții și/sau credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către fonduri de garantare.

Dialogul cu ADA despre programele de finantare: Ce informații trebuie să pregătească antreprenorii

Pentru un dialog eficient cu ADA pe zona de programe de finanțare, antreprenorii trebuie să ofere informații legate de:

  • Firma pentru care doresc să obțină finanțarea – dacă este una care funcționează deja sau are în vedere să deschidă un nou business?
  • Dimensiunea întreprinderii – microîntreprindere, IMM sau întreprindere mare. Dacă nu cunosc categoria întreprinderii, ADA îi va ajuta pe antreprenori să afle în ce categorie se încadrează întreprinderea utilizând mai mulți indicatori financiari
  • Localizarea sediului firmei și a investiției pentru care doresc finanțare nerambursabilă
  • Domeniul de activitate în care activează firma și cel pentru care caută finanțare
  • Descrierea sumară a proiectului pentru care doresc să obțină finanțarea
  • Informații cu privire la alte finanțări europene sau naționale obținute în trecut de către afacerea antreprenorului

Avantajele asistentului virtual inteligent ADA

Asistentul virtual inteligent ADA de la BCR oferă patru avantaje majore antreprenorilor care apelează la această soluție atunci când încearcă să obșină informații despre programe de finanțare:

  • DISPONIBILITATE 24/7. Primești răspuns instant, oriunde ai fi, fără să aștepți în apel sau să mergi la o sucursală chiar dacă o accesezi în afara programului de lucru.Oferă mentenanță pentru produsele tale și răspunsuri la aproximativ 2000 de întrebări posibile.
  • COMENZI RAPIDE. Adresează întrebarea ta către ADA în fereastra de chat sau selectează unul dintre subiectele rapide de interes.
  • ÎNVAȚĂ CONSTANT. Cu cât discuți mai mult cu ADA de la BCR, cu atât va învăța mai multe comenzi și îți va putea răspunde mai precis la întrebări.La finalul conversației, ADA te poate întreba cât de ușor ți-a fost să afli răspunsul dorit și dacă este mulțumit de soluția primită. Feedback-ul tău o ajută pe ADA la îmbunătățirea răspunsurilor oferite.
  • SIGURANȚĂ. Datele pe care le furnizezi către ADA sunt securizate, ca și când le-ai transmite direct către bancă. ADA îți poate identifica profilul de client în câteva secunde.

ADA te întâmpină pe site-ul bcr.ro, pe paginile de produse și servicii pentru persoane fizice.

Caută iconița de chat din colțul ecranului, când ai nevoie să o întrebi ceva pe ADA. Ea va sta închisă în general, dar o poți chema oricând, printr-un singur click. Poți discuta cu ADA atât de pe computer sau laptop, cât și de pe tabletă și telefon mobil. ADA este optimizată pentru a facilita comunicarea pe orice dispozitiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri