UBS Group AG le-a spus bancherilor Credit Suisse de la divizia de gestionare a averilor că ar putea beneficia de stimulente financiare, pentru a-i convinge să rămână, în condiţiile în care grupul elveţian încearcă să-i liniştească pe principalii angajaţi după preluare, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, conform Agerpres.

La Zurich, angajaţii Credit Suisse de la divizia de gestionare a averilor s-au întâlnit cu Iqbal Khan, preşedintele diviziei globale de gestionare a averilor de la UBS şi cu Francesco de Ferrari, responsabilul Credit Suisse pentru divizia de gestionare a averilor, care au dat asigurări angajaţilor că cele două bănci vor putea acţiona "ca o mare familie". De asemenea, oficialii au confirmat că vor fi acordate stimulente pentru cei care nu demisionează, cel mai probabil fiind vorba de angajaţii de la ghişeu, susţin sursele.

Un purtător de cuvânt al UBS nu a dorit să comenteze.

UBS a anunţat duminică că va plăti trei miliarde de franci elveţieni (3,23 miliarde de dolari) pentru Credit Suisse, tranzacţia urmând să se încheie până la finalul lui 2023. De la Trezoreria americană şi până la Banca Centrală Europeană, această preluare a fost salutată imediat de cei care se temeau de noi turbulenţe pe pieţele financiare, deja îngrijorate de recenta prăbuşire a Silicon Valley Bank şi a mai multor bănci regionale din SUA.

Este prima salvare a unei bănci globale de la criza financiară din 2008.

Înaintea tranzacţiei, Credit Suisse lucra la un plan ce viza concedierea a 9.000 de angajaţi iar sursele susţin că acum cifra ar putea ajunge la 10.000.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri