Clienţii BCR vor putea transfera bani, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor, fără a utiliza codul IBAN, după ce banca a extins ecosistemul digital George printr-o nouă funcţionalitate.

Potrivit unui comunicat al Băncii Comerciale Române, opţiunea de plată funcţionează prin intermediul TRANSFOND şi este valabilă între băncile participante la serviciu şi între clienţii care şi-au dat acordul de a folosi AliasPay.

"Soluţia de plăţi prin numărul de telefon oferă clienţilor noştri simplitate, rapiditate şi siguranţă în ceea ce priveşte transferurile de bani, atât de la un cont BCR la altul, cât şi la celelalte bănci înrolate în sistem. Transferurile prin AliasPay presupun asocierea numărului de telefon cu un IBAN, iar clienţii BCR care îşi doresc activarea acestui serviciu îşi vor da acordul direct din George pentru înrolarea numărului şi, implicit, a IBAN-ului asociat în AliasPay. Sperăm ca această funcţionalitate să fie adoptată de cât mai mulţi actori de pe piaţa bancară, astfel încât gradul de acoperire să fie cât mai mare. De la lansare şi până în prezent, am introdus peste 270 de funcţionalităţi pe platforma George", a declarat Petruţ Lixandru, şef Departament Canale Digitale de Distribuţie, BCR.

La rândul său, Sabin Carantină, director general al TRANSFOND, a menţionat că AliasPay a fost dezvoltat urmărind tendinţele europene şi internaţionale de iniţiere şi de confirmare a încasării plăţilor.

"Serviciul AliasPay se încadrează prin excelenţă în tipologia serviciilor aliniate exigenţelor clienţilor şi corespunzătoare evoluţiilor tehnologice, prin prisma experienţei plăcute pe care o oferă în utilizare, a uşurinţei în efectuarea unei plăţi între două conturi diferite. AliasPay a fost dezvoltat urmărind tendinţele europene şi internaţionale de iniţiere şi de confirmare a încasării plăţilor, în general de utilizare preponderentă a dispozitivelor mobile pentru o gamă foarte variată de activităţi. Odată cu aderarea BCR la AliasPay şi utilizarea pe scară din ce în ce mai extinsă a serviciului, va fi generat un avantaj important pentru consumatorii de servicii de plăţi din România, prin prisma creşterii adresabilităţii şi a cererii pentru plăţile de acest tip. Încurajăm toate instituţiile de plată să adopte serviciul, pentru generalizarea plăţilor între conturi distincte fără utilizarea codului IBAN. Apreciem parteneriatul cu BCR inclusiv pentru furnizarea acestui serviciu şi adresăm mulţumiri echipei de proiect", a precizat Sabin Carantină.

Funcţionalitatea AliasPay se activează din magazinul platformei digitale George, prin asocierea numărului de telefon cu contul IBAN pe care utilizatorul vrea să primească bani. Pentru a transfera bani utilizând numărul de telefon, beneficiarul plăţii trebuie să aibă activă, la rândul său, funcţionalitatea AliasPay.

Odată cu aderarea BCR la AliasPay, cota de piaţă acoperită de participanţii la acest serviciu ajunge la aproximativ 45% din piaţa plăţilor interbancare de retail, fără card, din România.

Nivelul de securitate şi disponibilitate al serviciului este similar cu cel asigurat pentru funcţionarea Casei de compensare a plăţilor interbancare, TRANSFOND punând la dispoziţie, în cazul AliasPay, un timp de răspuns la interogări mai mic de 2 secunde.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 18 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 321 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori.

TRANSFOND este administratorul şi operatorul Casei de Compensare Automată a plăţilor comerciale interbancare de retail. Acţionarul principal al TRANSFOND este Banca Naţională a României, iar restul acţionariatului este reprezentat de 18 bănci comerciale active în piaţa românească.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri