Instituția financiară PayPal a lansat o monedă digitală a cărei valoare este legată de dolar, mecanism devenit popular în industria criptomonedelor și în urma căruia activele digitale sunt denumite „stablecoin”.

Dezvoltarea propriei monede digitale care să fie legată de valoarea dolarului este unul dintre cele mai recente eforturi ale companiei PayPal pe zona de servicii aferente industriei criptomonedelor. Nu este o inovație în industrie, astfel de active fiind lansate deja de mai mulți ani cu promisiunea că nu sunt la fel de volatile precum tradiționalele criptomonede Bitcoin sau Ethereum.

Totuși, această promisiune nu a fost respectată de fiecare dată, poate cel mai celebru caz fiind al criptomonedei UST, un stablecoin care s-a decuplat de la paritatea cu dolarul și a dus la prăbușirea altei criptomonede, Luna, a cărei valoare o influența.

Noul activ se numeste PayPal USD(PYUSD) și a fost dezvoltat pentru a îi oferi companiei posibilitatea de a se dezvolta accelerat pe zona de plăți într-un ecosistem precum cel alimentat de tehnologia Web3, ecosistem descris ca fiind un promotor al soluțiilor descentralizate și considerat de fanii criptomonedelor o nouă treaptă în evoluția Internetului.

Reprezentanții companiei precizează că PayPal USD își propune să facă plățile mai rapide și mai plăcute în mediul virtual.

„Trecerea către monede digitale necesită un instrument stabil care este în același timp nativ digital și ușor de conectat la monedele tradiționale precum dolarul american”, a precizat Dan Schulman, președinte și CEO PayPal, conform CNBC.com.

Sursa foto: Melnikov Dmitriy / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri