Grecia urmează să anunţe vineri vânzarea a 22% din acţiunile National Bank of Greece (NBG) la un preţ de 5,30 euro pentru fiecare acţiune, ceea ce înseamnă că statul grec va primi o sumă de puţin peste un miliard de euro, potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, transmite Bloomberg, scrie Agerpres.

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF), care deţine participaţii la primele patru bănci comerciale greceşti, după ce a injectat aproximativ 50 de miliarde de euro pentru a le recapitaliza în perioada crizei financiare, a finalizat joi procesul de vânzare a unei participaţii de până la 22% din acţiunile National Bank of Greece (NBG), au precizat sursele. Anunţul oficial urmează să fie făcut vineri dimineaţa.

Cererea pentru acţiunile NBG a fost suficient de mare pentru ca fondul de stabilitate să decidă să majoreze numărul de acţiuni scoase la vânzare până la 22% şi de asemenea a stabilit un preţ de 5,30 euro pentru fiecare acţiune drept cel mai mic nivel acceptabil. Potrivit calculelor Bloomberg, un preţ de 5,30 euro pentru o acţiune înseamnă că Grecia va încasa 1,06 miliarde de euro de pe urma acestei tranzacţii.

Prin această tranzacţie, Grecia continuă planul său de a vinde participaţiile pe care le deţine la băncile comerciale greceşti până la finele lui 2025. Începând din luna septembrie, Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) a vândut acţiuni la Eurobank Ergasias Services and Holdings SA şi Alpha Bank. HFSF mai deţine participaţii şi la Piraeus Bank şi Attica Bank.

În România, în luna iunie 2019 a fost încheiat un acord între EximBank şi National Bank of Greece (NBG) privind achiziţionarea de către EximBank a participaţiei de 99,28% din acţiunile Băncii Româneşti SA, deţinută de National Bank of Greece (NBG).

Sursa foto: Kapustin Igor/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri