Distribuitorul si furnizorul de servicii informatice Omnilogic ar putea inregistra o scadere importanta a cifrei de afaceri in acest an, dupa ce in 2010 si-a majorat businessul la 200 de milioane de dolari (150 mil. euro) fata de aproximativ 110-120 milioane de dolari (79,7-86,9 mil. euro) in 2009, a declarat Gabriel Marin, directorul general al companiei.

Conform datelor de la Ministerul de Finante, compania a inregistrat in 2009 afaceri de 304,7 milioane de euro (aproximativ 100 mil. dolari sau 71,9 mil euro).

Factorii care au dus la majorarea veniturilor Omnilogic in 2010 au fost proiectele majore finalizate anul trecut, printre acestea aflandu-se cel de 31,4 de milioane de euro (fara TVA) pentru realizarea de pasapoarte electronice pentru Compania Nationala Imprimeria Nationala (CNIN) si cel de 39,2 milioane de euro (fara TVA) pentru dezvoltarea retelei Wimax pentru Societatea Nationala de Radiocomunicatii.

Insa pentru anul acesta, Gabriel Marin se asteapta la o scadere a afacerilor deoarece nici in zona publica nici in cea privata nu sunt proiecte, companiile si institutiile continuand sa reduca costurile.

Managerul a adaugat ca inca nu poate preciza la cat ar putea ajunge diminuarea businessului deoarece piata este foarte impredictibila.

Astfel, seful Omnilogic a decis in ianuarie sa taie cu 10% numarul de angajati, compania avand in prezent in jur de 80-90 de salariati. In 2009, numarul mediu de angajati a fost de aproximativ 120 de persoane.

“Am renuntat la angajatii mai putin performanti”, explica seful Omnilogic.

Distribuitorul si furnizorul de servicii informatice a avut anul trecut un profit net in jurul a 1-1,5% din cifra de afaceri de circa 150 de milioane de euro

Omnilogic este o companie lansata in 1992 care este detinuta de austriecii de la GT Holding Gmbh.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Omnilogic: Implicarea lui Gabriel Marin in dosarul Microsoft, falsa