"Acest centru va deveni primul laborator din Romania de dezvoltare si testare sisteme hardware si software destinat switch-urilor, facand parte din brandul IBM System Networking", potrivit companiei.

Localizat in cadrul Bucharest Corporate Center, noul laborator se va alatura laboratorului IBM Business Analytics deja existent, care a fost infiintat de compania americana dupa achjizitionarea Clarity Systems in 2010, se mentioneaza in comunicat.

"Peste 125 de specialisti de inalt nivel vor folosi cei 100 de metri patrati ai laboratorului pentru a propulsa produsele software IBM precum IBM Networking Operation System si VMready prin implementare de tehnologii si dezvoltare software, testare, rezolvare a defectiunilor, teste riguroase de calitate in cadrul unor topologii asemanatoare sistemelor implementate de clienti. Astfel, IBM isi va imbunatati capabilitatile de virtualizare, administrare si optimizare a retelelor de date", se mai spune in comunicat.

Citeste si:

Infiintata in 1995, IBM Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 227,02 milioane de lei (53,4 milioane euro), de la 216,6 milioane de lei in 2009, si avea peste 660 de angajati.

Subsidiara locala a IBM, cel mai mare furnizor international de servicii IT, are doua centre in Romania, respectiv Global Procurement Services Group Romania Remote Delivery Center si Application Services Global Delivery Center Eastern Europe, ambele fiind situate in Bucuresti.