Intel a inaugurat un laborator un laborator de cercetare si dezvoltare software open source la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti.

Deschiderea Intel Student Open Lab face parte din strategia companiei americane de a asigura accelerarea cercetarii si dezvoltarii in domenii precum open source, mobile computing, high performance computing, parallel computing sau proiectarea sistemelor de operare.

“Traim in era posibilitatilor nelimitate, in care mai mult inseamna mai bine. Cu cat va exista mai multa accelerare in zona open source, cu atat programele scrise de dezvoltatorii de software vor putea fi folosite pe mai multe medii si dispozitive. Pe termen lung, aceasta abordare va aduce multiple beneficii atat industriei software, cat si consumatorilor finali”, a adaugat Monica Ene-Pietrosanu, directorul general al centrului de cercetare si dezvoltare software al Intel (IRDSC) din Romania.

Conceput ca un spatiu educational, dar si un incubator de proiecte in domeniul open source, laboratorul este o investitie a Intel Romania Software Development Center (IRSDC) si va gazdui anual 650 de studenti la licenta, masteranzi si doctoranzi.

Intel Student Open Lab va gazdui ore de laborator de sisteme de operare pentru studentii anilor intai si al treilea din Facultatea de Automatica si Calculatoare. Totodata, va fi un laborator deschis studentilor la licenta, masteranzilor, doctoranzilor si profesorilor interesati de teme de cercetare-dezvoltare in domeniul open source.

Laboratorul are o suprafata de 100 mp si include o sala pentru laboratoare, una pentru cercetare-dezvoltare si o sala de intalniri.

Centrul de cercetare si dezvoltare software al Intel a fost anuntat in noiembrie anul trecut, insa a fost inaugurat si a devenit complet functional in februarie anul acesta.

Centrul deschis de Intel in Bucuresti se concentreaza pe tehnologii open-source si solutii software si este impartit in trei divizii: open source technology center, platform technology and analisys center si developer platform division.

Citeste si: Ene-Pietrosanu, Intel: Vrem ca centrul din Romania sa devina un fel de headquarter pentru software al Intel in Europa

Pranz cu sefa centrului software Intel: de ce s-a intors dupa 8 ani din America si ce inseamna sa fii femeie intr-un domeniu tehnic

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri