Primul laborator inteligent, dotat cu roboti, ochelari de realitate virtuala si imprimante 3D, a fost dat in folosinta in localitatea Magurele, din judetul Ilfov. Unitatea a fost realizata printr-o investitie de 100.000 de euro, pusa la dispozitie de Consiliul Judetean Ilfov.

Laboratorul este situat in incinta Institutului de Fizica Atomica (IFA) din Magurele.

Astfel, elevii din clasele V-XII din judetul Ilfov si nu numai vor avea acces gratuit la diverse instrumente educationale precum

  • desktopuri si laptopuri (cu software educational digital),
  • tabla inteligenta,
  • roboti (educationali multifunctionali),
  • ochelari VR,
  • imprimante
  • scannere 3D.

Laboratorul digital inteligent este situat in spatiul Asociatiei "Magurele Science Park" (MSP) din incinta Institutului de Fizica Atomica (IFA) din Magurele si va functiona ca un centru educational de tip after-school, care face parte din proiectul investitional "Muzeul Viitorului", parte componenta a MSP.

“SmartLabMagurele”este un proiect derulat de Asociatia Magurele Science Park si este realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Ilfov si al Asociatiei INACO – Initiativa pentru Competitivitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri