Smart Lab Măgurele, proiect dezvoltat de Asociația Măgurele Science Park, lansează o serie de module de inițiere gratuite în modelarea 3D. Copiii vor deprinde prin workshop-uri online concepte și tehnici de modelare și vor face primii pași spre imprimarea 3D.

Primul modul din seria de cursuri online conține trei sesiuni a câte o oră fiecare, în cadrul cărora se se vor realiza proiecte 3D personalizate. Grupele vor fi formate din câte 10 participanți, iar înscrierile sunt disponibile online.

Noțiunile generale ale modelării 3D vor include lecții despre TinkerCad, program de modelare în cloud, gestionarea planșete pentru fiecare proiect, noțiuni despre cum poți utiliza platforma virtuală de modelare 3D si o serie de unelte folosite pentru a realiza obiecte 3D.

Recomandăm și Educație digitală: Asociația INACO vrea un laborator inteligent în fiecare județ din țară

“Ne propunem ca prin proiecte educaționale să promovăm materiile de tip STEAM în concordanță cu tendințele la nivel global și cu tehnologia de ultimă oră. Abordăm mediul educațional cu metode inovative si interactive și facilităm accesul la tehnologie înaltă, mergând de la cea de nivel strict educațional până la modele profesionale, chiar semi-industriale”, a declarat Mădălin Ioniță, director executiv al Asociației Măgurele Science Park.

Citeste si:
ANOFM: Aproape 7.000 de români au participat la programe de formare...
ANOFM: Aproape 7.000 de...

Citește și S-a deschis primul laborator cu roboti si imprimante 3D din judetul Ilfov, in localitatea Magurele. Investitia se ridica la 100.000 de euro

Asociația Măgurele Science Park continuă astfel proiectele de educație organizate până acum în cadrul laboratorului digital inteligent din Măgurele, cursuri online în care copiii vor deprinde concepte și tehnici de modelare și vor face primii pași spre imprimarea 3D.

De la deschiderea laboratorului digital, la sfârșitul lunii octombrie 2019, și până la debutul pandemiei peste 500 de elevi din peste 30 de școli au participat in cadrul cursurilor SmartLab Măgurele. Majoritatea vizitatorilor au fost din Județul Ilfov, dar au fost vizite din București, Giurgiu, Călărași si Dâmbovița.

SmartLab Măgurele este un proiect derulat de Asociaţia Măgurele Science Park şi este realizat cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate şi al Consiliului Judeţean Ilfov.

Citeste si:
Ce pot face elevii la Școala de vară de Știință și Tehnologie de la...
Ce pot face elevii la Școala...

Poți citi și [FOTO+VIDEO] Cum arata laboratorul de 100.000 de euro, cu roboti si imprimante 3D. Aici se pregatesc angajatii viitorului

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri