Peste 70 de elevi din județul Ilfov au beneficiat de kit-uri de robotică pentru a participa la concursul nextllab.tech, cel mai mare concurs de robotică pentru elevi din România. Elevii provin din școlile ilfovene situate în localitățile Măgurele, Otopeni, Chitila, Popești-Leordeni, Pipera-Voluntari, Cornetu, 1 Decembrie și Berceni.

Școlile în care învață elevii au primit 70 de kit-uri de robotică nextlab.tech finanțate de către Asociația Măgurele Science Park. Kit-urile sunt bazate pe tehnologie nextlab.tech și includ atât modelul MIRO destinat începătorilor cât și modelul Tecnicus destinat avansaților.

Profesorii din școlile selectate vor organiza echipe formate din 1-2 elevi care vor participa la faza finală a concursului care se va desfășura online în luna Decembrie 2020. Kit-urile sunt furnizate împreună cu lecții de robotică disponibile pe platforma nextlab.tech precum și cu sesiuni de roboajutor destinate elevilor.

“Este o șansă pentru elevii din Ilfov să se pregătească pentru meseriile viitorului. Asociația Măgurele Science Park își dorește să sprijine procesul de creare a unei comunități de inovatori în zona Măgurele care să funcționeze în regim integrat cu platforma științifică situată aici. Ne bucurăm că avem șansa să ajutăm elevii care vor să învețe pentru viitor. Robotica, inteligenta artificială și imprimarea 3D reprezintă tehnologii importante care stau la baza Industriei 4.0”, a declarat Costin Zamfir, Expert Relații Internaționale, Asociația Măgurele Science Park.

“O mare parte din profesiile pe care le vor avea elevii de astăzi încă nu s-au inventat. Pentru a putea fi competitivi în economia viitorului, elevii de astăzi trebuie să studieze robotică, programare, digital storytelling, inteligență artificială și imprimare 3D. Prin introducerea roboților educaționali în școli elevii de astăzi fac un pas înainte spre profesiile Industriei 4.0”, a delarat prof. univ. Răzvan Bologa de la Facultatea de Cibernetică a ASE București, director al concursului de robotică Nextlab.tech.

În faza finală a concursului de robotică nextlab.tech elevii vor realiza mici prezentări video (pitch-uri) în care vor arăta performanțele roboților pe un traseu predefinit. Configurația roboților de conscurs este impusă, ceea ce asigură egalitate de șanse între elevi. În cadrul pitch-ului, elevii vor realiza și o prezentare care trebuie să reflecte abilitățile lor în domeniul digital storytelling.

Concursul de robotică nextlab.tech este organzat de către Asociația “Clubul Informaticii Economice-CYBERKNOWLEDGECLUB” și oferă elevilor șansa de a asambla și programa roboți bazați pe plăcuțe programabile compatibile cu ARDUINO. Este cel mai mare concurs de robotică pentru elevi din România, și se află la ediția a doua. Anul acesta a atras 1700 de profesori care au adus după ei 33000 de elevi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri