Compania americana Euronet Worldwide a cumparat firma Smart PayNetwork Bucuresti (PayNet), care ofera servicii de plati electronice, cu venituri anuale de aproape 3 milioane euro.

PayNet are 44 de angajati si opereaza 720 de ATM-uri, 1.700 de terminale POS, gestioneaza circa 540.000 de carduri si proceseaza 15 milioane de tranzactii electronice anual, fiind prestator de servicii certificat VISA si MasterCard, potrivit unui comunicat al Euronet, conform Mediafax.

PayNet a avut anul trecut o cifra de afaceri de 11,3 milioane lei (2,6 milioane euro), in scadere cu 6% de la 12,1 milioane lei in 2009. Venituri totale ale companiei au coborat in 2010 cu 8%, la 11,8 milioane lei (2,8 milioane euro), iar profitul net a urcat usor, la 4 milioane lei (950.000 euro).

Euronet a inaugurat recent pe piata romaneasca reteaua proprie de bancomate, dupa ce a gestionat in ultimii ani, in regim de outsourcing, retelele locale de ATM-uri ale mai multor banci, precum Raiffeisen si Piraeus.

Achizitia PayNet va contribui cu 3 milioane de dolari la veniturile totale ale Euronet in primul an dupa finalizarea tranzactiei, potrivit comunicatului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Firea: Anunţ luni decizia în privinţa vinietei Oxigen
Setari Cookie-uri