Printec Group Romania, companie de automatizare a tranzactiilor, vrea ca in acest an sa isi consolideze pozitia pe piata si sa isi diversifice portofoliul de servicii si produse in domenii precum retail, telecomunicatii si sectorul public, a afirmat pentru wall-street.ro, Toni Cristescu, directorul general al companiei cu afaceri de circa 15 milioane de euro anul trecut.
“Obiectivele noastre de business pentru anul acesta vizeaza, in primul rand, consolidarea statutului de lider pe segmentul solutiilor pentru sectorul financiar si bancar, concomitent cu intarirea prezentei in domenii precum telcomunicatii, retail si sectorul public”,explica Cristescu.

Printec are in portofoliu sisteme de plati electronice, automatizari ale sucursalelor bancare, sisteme de epayment, solutii pentru retail & piete emergente, telecomunicatii, securitatea informatiilor precum si solutii pentru sectorul public si companii.

Compania si-a majorat afacerile anul trecut cu circa 10% comparativ cu 2010 cand a avut un business de circa 13,5 milioane de euro, majorarea businessului fiind determinat de castigarea de clienti din segmente noi de piata precum: retail, telecomunicatii sau sectorul public.

Toni Cristescu estimeaza o cresterea a cifrei de afaceri de aproximativ 20% pentru acest an.

Printec are o cota de piata de circa 60% in zona de automatizare a tranzactiilor in domeniul financiar- bancar, fiind cel mai mare jucator in domeniu. Chiar daca in ultimii ani Printec a inceput sa aiba tot mai multi clienti din alte industrii, companiile din zona bancara - financiara reprezinta peste 80% din businessul furnizorului de solutii de automatizare a tranzactiilor.

Cu sediul in Atena, Printec Group activeaza pe piata romaneasca din 1995, in prezent avand 150 de angajati. Dintre acestia aproximativ 100 sunt ingineri care acopera 30 de centre de suport la nivel national.

In acest an, compania isi va majora numarul de angajati cu inca 17 persoane, acestea urmand sa lucreze in departamentele de service si cel de cercetare si dezvoltare.

Fondat in anul 1988, grupul este unul dintre cei mai importanti jucatori din Europa de Sud-Est in domeniul automatizarii tranzactiilor. Compania este prezenta in 15 tari printre care Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Grecia, Kosovo, Moldova, Romania, Serbia si Muntenegru, Slovacia, si Ucraina.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri