In cazul ambelor companii, serviciul a fost dezvoltat in parteneriat cu Metrorex si este disponibil deocamdata in sapte statii de metrou: Piata Victoriei, Universitate, Timpuri Noi, Politehnica, Grozavesti si Petrache Poenaru.

Cum platesc clientii Vodafone

Astfel, cu un SMS la numarul 7477, la un tarif de 0,5 Euro (fara TVA), utilizatorii platesc o calatorie cu metroul. Pentru doua calatorii, plata se face printr-un mesaj la numarul 7492, tarifabil cu 0,9 Euro (fara TVA), iar pentru zece calatorii, plata se efectueaza printr-un SMS la numarul 7490, tarifabil cu 2,2 Euro (fara TVA).

Odata ce au platit calatoria prin SMS, pentru a avea acces in statia de metrou, utilizatorii trebuie doar sa apeleze numarul gratuit 1700 si sa apropie telefonul, in timpul convorbirii, de dispozitivul de validare dedicat, aflat la intrarea statiei de metrou.

Cum platesc clientii Orange

Acesta isi pot plati calatoriile trimitand un mesaj scris la 1700 sau apeland acelasi numar. Clientii primesc confirmarea platii imediat, prin SMS.

Pe langa numarul 1700, calatoriile se mai pot cumpara prin SMS si la numarul 7477. Acestia pot achizitiona doua sau zece calatorii, trimitand textul 2C sau 10C la numarul scurt 1700.

Pretul unei calatorii este de 0,50 euro, pentru doua - 0,90 euro, iar la cumpararea a zece calatorii pretul este de 2,20 euro. In cazul abonatilor, preturile nu contin TVA.

Citeste si:

Accesul in statie se va face prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind in timp real daca in contul clientului exista calatorii valide si permitand accesul pe peron.

Mai multe detalii sunt disponibile prin apel la 1826, tarif normal in retea sau in magazinele Orange.

Pretul calatoriei prin operatori vs. Metrorex:

In cazul abonatilor, la plata facturii, se adauga si TVA, iar, astfel, pretul unei calatorii ajunge la 0,62 de euro (2,7 lei), doua calatorii costa 1,12 euro (4,8 lei), iar zece calatorii costa 2,73 euro (11,8 lei).

Pretul unei calatorii este acelasi atat pentru abonati cat si pentru clientii de cartele, insa in cazul utilizatorilor prepay TVA-ul se plateste odata cu achizitionarea cartelei.

Daca va cumparati cartele de la ghiseele Metrorex, pretul a doua calatorii este de 4 lei, iar pentru zece calatorii este de 10 lei.

Reprezentantii Cosmote nu au dorit sa comenteze pe marginea acestui subiect.

Sursa foto: Metrorex