Clientii primesc confirmarea platii imediat, prin SMS. Pe langa numarul 1700, calatoriile se mai pot cumpara prin SMS si la numarul 7477.

Acestia pot achizitiona 2 sau 10 calatorii, trimitand textul 2C sau 10C la numarul scurt 1700.

Pretul unei calatorii este de 0,50 euro, pentru doua - 0,90 euro, iar la cumpararea a zece calatorii pretul este de 2,20 euro. In cazul abonatilor, la plata facturii, se adauga si TVA, iar, astfel, pretul unei calatorii ajunge la 0,62 de euro (2,7 lei), doua calatorii costa 1,12 euro (4,8 lei), iar zece calatorii costa 2,73 euro (11,8 lei). Pretul unei calatorii este acelasi atat pentru abonati cat si pentru clientii de cartele, insa in cazul utilizatorilor prepay TVA-ul se plateste odata cu achizitionarea cartelei. Daca va cumparati cartele de la ghiseele Metrorex, pretul a doua calatorii este de 4 lei, iar pentru zece calatorii este de 10 lei.

Accesul in statie se va face prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind in timp real daca in contul clientului exista calatorii valide si permitand accesul pe peron.

De asemenea, in cazul in care clientul doreste sa afle informatii despre numarul calatoriilor ramase si despre perioada de validitate, poate trimite gratuit un mesaj cu textul” INFO” la 1700 si va primi inapoi un mesaj scris cu informatiile solicitate.

“ Pentru solutia de plata cu mobilul a calatoriei la metrou am inceput proiectul pilot din 2010. Acum serviciul aduce avantajul ca poate fi accesat printr-un singur numar, usor de retinut, usor de utilizat, prin apel telefonic si SMS. Pe viitor, vom extinde serviciul de plata si acces prin folosirea numarului scurt 1700 si pentru alte planuri tarifare Metrorex, cum ar fi pentru abonamentele lunare”, a declarat Gabriela Voinea, manager de produs senior in cadrul Orange Romania.

Citeste si:

In prima etapa, serviciul este disponibil in statiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozavesti si Politehnica.

Mai multe detalii sunt disponibile prin apel la 1826, tarif normal in retea sau in magazinele Orange.

Totodata, incepand cu 1 februarie, clientii operatorului pot plati prin SMS parcarea in zona amenajata la Ateneul Roman din Bucuresti. Prin trimiterea unui SMS cu numarul de inmatriculare al masinii la 7577, clientii pot plati o ora de parcare la tariful de 0,40 euro, la care se aplica TVA pentru abonatii Orange. Serviciul va fi disponibil cu sprijinul Primariei Bucuresti.

In prezent, clientii Orange pot plati deja parcarea cu ajutorul telefonului mobil in orasele Bistrita, Oradea, Satu Mare, Targu Mures si Timisoara.