Netopia mobilPay, lider pe piata din Romania in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card, a introdus, in premiera pe piata romaneasca, un nou serviciu, care permite utilizatorilor de servicii de telefonie Orange sa plateasca prin SMS calatoriile cu taxiurile Fly Taxi din Bucuresti.
Serviciul va oferi clientilor Fly Taxi care au instalata aplicatia pentru smartphone posibilitatea de a comanda un taxi si de a calatori in oras folosind o metoda de plata alternativa, si anume cea prin SMS.

„Aceasta optiune este disponibila doar abonatilor sau utilizatorilor de cartele PrePay din reteaua Orange. Valoarea calatoriei platita de utilizator prin SMS va aparea in urmatoarea factura, daca plata a fost facuta de pe un abonament, sau aceasta va fi scazuta din creditul initial – in cazul in care a fost realizata de pe un telefon cu cartela PrePay”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia.

Referitor la modul in care functioneaza aplicatia, reprezentantul mobilPay a afirmat ca, dupa accesarea acesteia, clientul trebuie sa selecteze locul de plecare, in situatia in care acesta nu este detectat automat, precum si destinatia de sosire. Dupa ce aplicatia calculeaza pretul calatoriei, este afisat indicativul masinii si i se cere clientului confirmarea pentru plata direct cu telefonul. Ulterior, clientii primesc prin SMS confirmarea platii.

Serviciul este disponibil si din strainatate si permite comandarea si plata calatoriei in avans cu programarea zilei si locului de preluare din Bucuresti. In cazul celor care solicita un taxi la terminalul Sosiri din cadrul Aeroportului Henri Coanda din Bucuresti, acestia sunt asteptati de catre soferul taxiului cu o pancarta pe care le este scris numele.

In ceea ce priveste valorile calatoriilor cu Fly Taxi, acestea au fost stabilite in functie de zonele de transfer, in numar de patru: zona 1 – nord, zona 2 – centru, zona 3 – dintre centru si periferie si zona 4 – periferie (Vestul, Sudul si Estul Bucurestiului).

„Pe langa faptul ca serviciul pe care il lansam, impreuna cu Orange si Fly Taxi, reprezinta o premiera pentru piata romaneasca, acesta are si o serie de avantaje pentru clienti. In primul rand, acestia nu vor mai fi nevoiti sa comande un taxi prin dispecerat – totul se va face prin cateva click-uri. In plus, lucrul cel mai important este ca plata se va face prin SMS, clientul nu va mai avea nevoie de bani cash, iar pretul calatoriei va fi unul fix, stiut de catre utilizatori anterior efectuarii comenzii”, a aratat Antonio Eram.

Aplicatia Fly Taxi se adreseaza posesorilor de smartphone-uri, este disponibila atat pentru sistemul de operare Android, cat si iOS, si poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri