Vanzarile de proiectoare BenQ au crescut in 2011 cu 35.2%, in conditiile in care avansul pietei de profil s-a situat la 28.6%. Astfel, in 2011, BenQ si-a crescut cota de piata la 40.2%, fata de 38.1% in 2010. BenQ s-a impus ca lider in segmentul institutional si pe cel al corporatiilor, cu o cota de piata de 50%, respectiv de 34%.

„Suntem multumiti de rezultatele pe care le-am avut din punct de vedere al vanzarilor de video-proiectoare in Romania. Am inregistrat o crestere mai mare decat cea a pietei, obtinand astfel si un avans al cotei de piata. BenQ a vandut anul trecut in Romania cat urmatoarele trei companii competitoare la un loc pe acest segment”, spune Dragos Salamac, team leader BenQ pentru Romania.

Anul trecut a fost cu siguranta cel al tehnologiei 3D. Astfel, 2011 a adus pentru BenQ o crestere de 191% a vanzarilor de proiectoare 3D comparativ cu anul anterior.

Citeste si:

„BenQ detine 68% din piata proiectoarelor 3D din Romania, un rezultat care arata disponibilitatea romanilor catre acest gen de produse”, spune Dragos Salamac.

Pentru 2012, reprezentatii BenQ estimeaza o crestere a pietei de video-proiectoare din Romania cu aproximativ 20% , crestere sustinuta atat de achizitiile facute de companii, cat si de cele ale clientilor individuali.