Astfel, Benq se mentine din 2009 pe prima pozitie in topul producatorilor de proiectoare care activeaza pe piata din Romania. In primul trimestru Benq a avut o pondere de aproape doua ori mai mare decat a urmatoarelor trei companii din top, mai informeaza comunicatul. Practic, competitorii companiei au avut in primele luni ale anului o cota de 27,3%,

”In primul trimestru al acestui an, Benq a obtinut in Romania o crestere de 2,5 ori mai mare decat cea a pietei de proiectoare. Astfel, vanzarile de proiectoare Benq au crescut cu 44%, in vreme ce intreaga piata de proiectoare a crescut cu 18 procente comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut”, declara Dragos Salamac, country head Benq pentru Romania.

De asemenea, in primul trimestru, vanzarile de proiectoare pentru mediul de business au crescut cu 108% comparativ cu anul trecut, iar cele de proiectoare pentru acasa cu 50%.

Astfel, la finalul lunii martie, vanzarile de proiectoare Benq pentru zona de business reprezentau 49% din totalul pietei, iar cele din segmentul pentru utilizatorii rezidentiali 61% din vanzarile in Romania.

Mizeaza pe segmentul de educatie si home entertainment

La nivelul intregii piete din Romania, evolutia vanzarilor de proiectoate adresate companiilor a fost de 18%, a celor pentru mediul institutional (scoli si universitati, institutii publice etc) a fost de 17%, iar vanzarile de proiectoare pentru acasa au crescut cu 26%.

Proiectoarele cu tehnologie 3D se mentin in atentia cumparatorilor, astfel ca la nivel de piata, acestea au o pondere de 64%. Proiectoarele Benq cu tehnologie 3D reprezinta 73% din volumul total de proiectoare 3D vandute in Romania in primul trimestru al acestui an.

Citeste si:

In 2013, compania mizeaza pe proiectoarele bazate pe laser si LED si segmentele cu cel mai mare potential in urmatoarea perioada: educatie si home entertainment.

In primul trimestru din acest an, Benq a inregistrat in Romania vanzari in crestere cu aproximativ 10% fata de perioada similara a anului trecut.

Cele mai importante categorii in businessul Benq pe piata locala sunt cele de proiectoare, monitoare si camera foto. Astfel, proiectoarele au insemnat 50% din businessul companiei in Romania in 2012, monitoarele-35%, iar camerele foto 15%.

Citeste si: Benq intra in Romania pe segmentul de iluminat cu produse exclusiviste, dar si pentru iluminat public

Borze, Benq Europa: Est europenii vad mai optimist viitorul. Vesticii nu mai investesc in electronice, ci in timp liber, haine

Sursa foto: Benq