Autoritatea franceza de reglementare in domeniul protectiei datelor va lansa o investigatie oficiala, in numele sau impreuna cu alte autoritati europene de profil, referitoare la noua politica a Google in domeniul confidentialitatii datelor personale ale utilizatorilor, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
Punctul de vedere preliminar al institutiei este ca Google nu respecta legislatia europeana referitoare la protejarea datelor personale.

Comisia Nationala pentru Informatica si Libertate (CNIL) din Franta afirma intr-o scrisoare adresata luni Google ca va efectua investigatii in numele sau alaturi de alte autoritati de reglementare europene, urmand sa trimita companiei americane o lista de intrebari, pana la jumatatea lui martie.

Google a anuntat in ianuarie ca va simplifica politica in domeniul confidentialitatii datelor, consolidand 60 de prevederi intr-una singura, care sa fie aplicata tuturor serviciilor, inclusiv pentru YouTube, Gmail si Google+.

Astfel, Google va putea sa centralizeze toate datele legate de utilizatorii diferitelor servicii pe care le are compania.

Google sustine ca astfel va putea sa imbunatateasca serviciile, prin rezultate mai relevante ale cautarilor pe Internet.

"CNIL si autoritatile europene in domeniul protectiei datelor sunt profund ingrijorate in legatura cu centralizarea datelor din toate serviciile si au indoieli serioase referitoare la legalitatea si corectitudinea unor astfel de procesari si respectarea reglementarilor europene in domeniu", se arata in scrisoarea adresata Google.

Schimbarile prevazute de companie vor intra in vigoare joi, 1 martie, iar doua solicitari din partea autoritatilor europene de reglementare pentru amanare au fost respinse de Google.
Noua politica a Google privind confidentialitatea informatiilor survine in timp ce Comisia Europeana a prezentat luna trecuta un plan de modernizare a reglementarilor de protectie a datelor, vechi de 17 ani, care sa contina reguli mai stricte.

Potrivit noilor reguli, companii de Internet precum Google, Facebook si Yahoo! ar fi obligate sa intrebe utilizatorii daca le pot stoca sau vinde datele unor alte companii, precum cele de publicitate, care le genereaza aproape integral veniturile.
Utilizatorii ar avea totodata dreptul sa ceara stergerea datelor lor personale de pe site-uri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri