Un avocat al Curtii a subliniat ca nu Google ci site-urile pe care sunt publicate respectivele informatii sunt responsabile pentru informatiile respective.

Rezolutia reprezinta o infrangere majora pentru militatii care doresc sa oblige motoarele de cautare sa “ii uite”, un principiu inca in dezbatere in Europa.

Opinia Curtii Europene de Justitie este urmare a unui caz deschis in Spania, unde agentia de protectie a datelor personale a primit o plangere din partea unei persoane fizice care spune ca o notificare despre el in legatura cu vanzarea unei case este inca foarte usor de gasit, chiar si dupa ce a expirat, printr-o simpla cautare pe Google. Barbatul a sustinut ca este o incalcare a vietii private si doreste sa fie scos din rezultatele cautarilor pe Google.

Agentia spaniola a ordonat Google sa stearga aceasta informatie din indexul cautarilor, insa gigantul online a refuzat si a inaintat apel la Curtea Europeana de Justitie. Aceasta a decis insa ca stergerea acestor informatii ar interfera cu libertatea de exprimare.