Google, inundata cu cereri de stergere a informatiilor din motorul de cautare

Gigantul american Google primeste in medie o cerere la sapte secunde pentru a sterge informatii sensibile rezultate in motorul de cautare, fiind practic “inundata” de acestea.

Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a decis la mijlocul lunii mai ca utilizatorii pot cere Google si altor motoare de cautare pe internet sa stearga din rezultatele cautarilor online unele link-uri catre stiri, decizii judecatoresti si alte documente care contin informatii inadecvate, irelevante sau care incalca dreptul la viata privata.

In 24 de ore, compania a primit circa 12.000 de cereri de la internauti din intreaga lume. Aproape o treime dintre cereri au legatura cu fraude trecute, 20% sunt cereri de stergere a unor informatii privind trecutul violent/criminal al unor persoane si circa 12% au legatura cu arestari legate de pornografie infantila.

Mai mult de 1.500 dintre cereri vin din Marea Britanie – una dintre cereri vine de la un fost politician care doreste sa fie realez, un pedofil si un sef de politie, aflandu-se printre ei, spun surse citate de Telegraph.

Politicienii si celebritatile vor avea dificultati in a sterge informatii despre ei, atata timp cat ele ar putea fi inca de interes public Google putand sa refuze stergerea lor.

Citeste si:
Spațiile deținute de Google vor fi transformate în centre de vaccinare
Spațiile deținute de Google...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri