Pentru constructia ecranelor tip Retina ale noilor tablete iPad, Apple si-a indreptat atentia catre producatorii Sharp si LG. Produsele acestora insa, nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor, astfel ca acestea vor fi realizate de coreenii de la Samsung, singura companie care detine tehnologia necesara.
Principalul element de noutate introdus de cel mai recent model iPad este tehnologia Retina display folosita pentru realizarea ecranelor noii tablete Apple.

Acesta afiseaza de 4 ori mai multi pixeli decat modele anterioare, imaginile fiind mult mai clare, contrastante si realiste, potrivit Bloomberg.com.

Tot producatorii de la Samsung vor livra si chip-urile A5X, despre care Apple spune ca ating performante grafice de doua ori mai mari decat concurentii de la Nvidia.

Cu toate astea, cei doi mari giganti din industria IT se judeca de ani buni pentru folosirea patentelor fara permisiune ori de cate ori apar pe piata noi produse ori tehnologii.

Noul dispozitiv al celor de la Apple are un ecran de 9,7 inch - tip Retina Display cu o rezolutie de 2048x1536px si o densitate de 264 pixeli/inch, o grosime de 9,4 mm si putin peste 630 grame, cu putin mai mult decat versiunea precedenta.

Disponibil in doua variante de culoare, alb si negru, iPad 3 va intra pe piata din 16 martie la un pret care porneste de la 499 dolari pentru versiunea de 16GB.

In Romania, noua tableta va fi disponibila incepand cu 23 martie.

Foto: cnet.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri