OPC-ul australian acuza Apple de publicitate incorecta pentru iPad 3. Compania ofera banii inapoi

Autoritatea pentru protectia consumatorilor din Australia a acuzat Apple de publicitate incorecta pentru noua tableta iPad 3, compania oferind tuturor clientilor australieni care au cumparat produsul optiunea de a-l returna si de a primi banii inapoi, transmite Reuters.

Comisia australiana pentru concurenta si protectia consumatorilor a actionat Apple in justitie pentru a determina compania sa informeze clientii ca cea de-a treia generatie a tabletei iPad nu se poate conecta la retele mobile 4G in Australia din cauza incompabilitatii tehnice, relateaza Mediafax.

Conectivitatea 4G, la retele de a patra generatie, care ofera viteze mai mari de transfer al datelor, este una dintre caracteristicile cheie ale noului iPad.

Australia are o singura retea 4G, operata de Telstra, care functioneaza insa pe o frecventa 4G diferita de cea a iPad 3.

Autoritatea pentru protectia consumatorilor a cerut magistratilor sa oblige compania sa-si corecteze mesajele publicitare, sa returneze banii clientilor afectati de problema si sa impuna sanctiuni.

Avocatul companiei Paul Anastassiou a declarat, la tribunal, ca Apple va transmite tuturor clientilor australieni care au cumparat iPad 3 mesaje email in care va oferi returnarea integrala a banilor platiti pentru produs.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri