RHS este o companie fondata in 1999, care in urma cu doi ani a avut o cifra de afaceri de circa 80 milioane de euro si aproximativ 200 de salariati. Compania este detinuta de Dragos Popescu (foto).

„Insolventa se datoreaza nu lipsei de profitabilitate a companiei care a incheiat ultimii trei ani pe plus, ci unei suspiciuni de frauda de 97 milioane de lei realizata la RHS, Scop Computers si ROMSOFT. In cazul RHS, ANAF a trimis pe 9 Martie 2012 o decizie de instituire a unor masuri asiguratorii in urma unor verificari prin care s-a constat ca RHS si ROMSOFT au achizitionat prin intermediul Star Soft si Nord Star Soft servicii de furnizare date, prelucrare informatii pentru monitorizarea GPS a autovechiculelor in valoare de 550 milioane de lei (130 milioane Euro) de la o firma fantoma Twin Impex. TVA-ul aferent acestor facturi si dedus fiscal este de 97 milioane lei”, conform unui comunicat de presa al companiei de avocatura Borza si Asociatii.

RHS a contestat la Judecatoria Sector 3 masura asiguratorie instituita de ANAF.

Administrator judiciar a fost desemnat Euro Insol, companie care se ocupa si de reorganizarea Sevtrans, Uztel, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Universul, Meridian land, Hotel Planet.

Citeste si:

” Insolventa RHS nu vine sa obstructioneze punerea in executare a masurii asiguratorii luate de ANAF, in conditiile in care nu exista o hotarare judecatoreasca care sa confime creanta fiscala iar actul administrativ fiscal este contestat, ci reprezinta singura cale de continuare a activitatii cu efecte benefice pentru cei 200 salariati, pentru bugetul statului si pentru piata de IT in ansamblu ei. Avand in vedere gradul ridicat de solvabilitate al companiei, daca va exista o hotarare judecatoreasca care sa constate obligatia de plata catre buget a sumei de 97 milioane lei, ANAF isi va putea recupera creanta in procedura insolventei. In conditiile in care se mentinea poprirea pe conturile debitoarei, societatea era in imposibilitatea de realizare a obiectului de activitate, de plata a furnizorilor, a salariatilor, a bancilor si implicit a obligatiilor fiscale curente. Consecinta imediata unei atare stari de fapt era disparitia din piata a unui important jucator cu efecte dramatice pentru intreaga industrie IT”, a declarat Remus Borza practicianul coordonator al Euro Insol.

EXCLUSIV - Scandal de proportii in IT: Romsoft, RHS si Scop Computers, FRAUDE de milioane de euro

EXCLUSIV: Distribuitorul RHS isi cere insolventa, BT "forteaza mana" Scop Computers