Insa in toamna 2010 s-au hotarat sa isi infiinteze propria companie, NextRoot, iar in mai anul trecut au lansat Instamap, o aplicatie care le permite utilizatorilor de iPad si iPhone sa vada in timp real fotografiile postate pe API Instagram, serviciu de partajare de imagini pe care Facebook il va cumpara un un miliard de dolari, cea mai mare achizitie efectuata vreodata de compania fondata de Mark Zuckerberg.

Instagram este un serviciu pentru smartphone-uri si tablete, care are functii de editare de fotografii si publicare pe retele de socializare.

„Eram atrasi de universul Apple si am invatat in timpul liber cum se pot dezvolta aplicatii pe platforma iOS (n.red. sistemul de operare utilizat de Apple)”, afirma Raul Andrisan.

Citeste si:

Aplicatia lansata initial pentru iPad a fost descarcata de la finalul lui mai si pana la sfarsitul lui octombrie anul trecut de aproape 5.000 de ori. Aceasta se vinde cu 1,99 dolari, din care comisionul Apple este de 30% (un procent practicat de majoritatea companiilor care isi pun la dispozitie sistemul de operare pentru dezvoltarea de aplicatii). Practic, cei doi antreprenori incaseaza in jur de 1,4 dolari pentru fiecare aplicatie vanduta.

„Asta inseamna in cinci luni 6.720 de dolari”, afirma Filip. El spera ca pana la jumatatea acestui an compania va obtine venituri de 25.000 de euro din acest domeniu mai ales ca de curand cei doi tineri au lansat o noua aplicatie.

Citeste intreaga lor poveste in textul:
Cum vor doi tineri sa castige zeci de mii de euro din aplicatii pentru iPhone si iPad