Trei tineri romani, studenti la Universitatea din Bucuresti si Politehnica, au lansat pe piata o aplicatie care “previne conexiunile pierdute” intre persoanele care se intalnesc, intamplator, pe strada. Cum functioneaza aplicatia si de ce ar putea avea succes, citeste in materialul de mai jos.

Antonio Nicolae (19 ani), Laurentiu Ion (20 de ani) si Bogdan Tirca (22 de ani), toti trei pasionati de tehnologie si socializare, au lansat aplicatia Wabbit in speranta ca oamenii nu vor mai rata oportunitati de a intalni persoane pe langa care trec pe strada. “Wabbit te ajuta sa reiei legatura cu persoana care ti-a atras privirea pe strada, mai devreme, fara sa ii ai datele de contact. Cum functioneaza? Daca ti-a atras privirea, intra in aplicatie, gaseste-i poza de profil in lista cu persoanele pe langa care ai trecut si spune-i ”Buna”. Daca nu esti sigur(a) ca si el/ea te place, apasa pe favorite si veti fi amandoi notificati doar atunci cand sentimentul este reciproc”, explica ei.

Ideea le-a venit, asa cum de multe ori se intampla in cazul aplicatiilor, dintr-o nevoie. “”Iarna trecuta, la metrou, am vazut o fata superba. Ne-am zambit si am vrut sa o cunosc, dar metroul a ajuns in statie si am pierdut-o in multime, probabil pentru totdeauna. Atunci m-am hotarat sa fac Wabbit cu Antonio si Bogdan”, povesteste Laurentiu.

Laurentiu este CEO-ul Wabbit si marele castigator al concursului international Google Code-in 2011. Bogdan este CTO-ul Wabbit si a construit peste 10 aplicatii de Android inainte sa obtina un internship la Twitter. Antonio este COO & Growth Manager-ul Wabbit. Pana sa se alature echipei, si-a facut propriul startup bazat pe interactiune sociala la varsta de 16 ani, iar la 18 il infiinta pe cel de-al doilea. Cei trei intentioneaza sa puna Wabbit in mainile tale “pentru a te ajuta sa te conectezi mai usor cu cei din jur”.

Zeci de mii de download-uri

Tinerii spera ca aplicatia sa fie downloadata de cateva zeci de mii de utilizatori din Romania in urmatoarele luni. Experienta lui Bogdan Tirca la Twitter ii deschide de asemenea mai usor portile in SUA, urmand ca “in viitorul apropiat” sa lanseze aplicatia si in State.

“Aplicatia va fi mereu gratuita pentru descarcare, insa utilizatorii Wabbit vor putea sa faca in-app purchases, ce le vor da «superputeri» in aplicatie”, spune Antonio Nicolae. Pana in prezent, investitia este in mare parte in timp, ei lucrand full-time de sapte luni la perfectionarea aplicatiei. Din punct de vedere material, avand in vedere bugetele inca limitate, investitia se ridica la cateva mii de dolari pentru serverele si serviciile din spatele aplicatiei.

In prezent aplicatia este disponibila exclusiv pentru terminalele Android, urmand a deveni disponibila si pentru iOS la finalul lunii curente.

Cum ti se pare ideea tinerilor? Care crezi ca ar putea fi ingredientele succesului lor? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Sursa foto: Shutterstock: Intalnire

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri