"ANCOM a amendat Cargo Serv Post SRL cu 5.000 lei pentru ca a perceput un tarif de un leu pe trimitere pentru colectarea, sortarea, transportul si a livrarea in Giurgiu a trimiterilor de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0 si 50 de grame. Cargo Serv Post a incalcat astfel prevederile legale din domeniul serviciilor postale care dau dreptul numai furnizorului de serviciu universal sa colecteze, sorteze, transporte si sa livreze trimiteri de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0 si 50 de grame la un tarif mai mic de 2 lei pe trimitere", conform unui comunicat al ANCOM.

In Romania, furnizorul de serviciu universal este Compania Nationala Posta Romana (CNPR), care a dobandit acest drept in urma unei proceduri organizate de ANCOM in anul 2009.

Arbitrul telecom a aplicat cinci amenzi furnizorilor care au incalcat dreptul rezervat CNPR.

Citeste si:

"Ceilalti furnizori amendati pana acum de ANCOM pentru incalcarea drepturilor rezervate CNPR sunt TCE Post SRL, Associated Group Communications SRL, Total Post Services SRL si Direct Post Services SRL", se mai spune in comunicat.

Infiintata in 2009, Cargo Serv Post SRL este controlata integral de o persoana fizica, Viorel Serban. In 2010, afacerile firmei au fost de 47.000 lei, iar pierderile au insumat 6.668 lei.