Practic anul acesta, Benq ar putea ajunge la vanzari de circa 7000 de proiectoare. Compania a avut in 2011 o cota de 40% din piata de proiectoare, estimata la circa 14.500-15.000 de unitati (si o valoare de aproximativ 10 milioane de euro).

„Noile proiectoare bazate pe tehnologie laser care au o durata de viata a lampii de pana la 20.000 de ore, vor reprezenta anul acesta 5-10% din vanzarile Benq la nivel local pe acest segment. Asteptam o evolutie de 15% a vanzarilor totale de proiectoare pentru Benq Romania si mentinerea pozitiei de lider la nivel local, in contextul in care estimam crestere a pietei de profil”, a declarat Dragos Salamac, seful Benq pentru Romania.

In zona camerelor foto, Benq vrea sa isi majoreze vanzarile cu 10-15%. Anul trecut compania a avut o cota de aproximativ 6% pe piata camerelor foto, care in 2011 a fost de circa 250.000 de unitati. Conducerea Benq isi doreste sa isi diversifice gama de produse si sa acceseze toate segmentele de camere foto compacte, dupa ce anul trecut a introdus pe piata locala primele modele din segmentul bridge.

“In primul trimestru din acest an am observat o orientare a consumatorilor catre modelele mai avansate, cu performante mai ridicate, fapt care s-a tradus intr-o crestere valorica a vanzarilor pentru Benq”, spune Salamac.

Oficialul BenQ asteapta in acest an o crestere a pietei locale de camere foto de 15-20%. In 2011 piata de camere foto a fost de aproximativ 250.000 de unitati si a avut o valoare de circa 46 de milioane de euro.

Citeste si:

Pe de alta parte, compania mizeaza pe un avans de 5% al vanzarilor pentru monitoarele LCD. Benq detinea la finalul lui 2011 circa 9,1% din piata de monitoare estimata la circa 350.000 de unitati.

„La nivel local, se observa o tendinta de crestere a vanzarilor de monitoare cu diagonala de peste 23 inci. In aceasta categorie de monitoare, BenQ este numarul unu, cu o cota de piata de aproximativ 30%”, spune managerul Benq.

Benq este un producator taiwaez de electronice care are in portofoliu preduse precum proiectoare digitale, monitoare LCD, laptopuri, netbook-uri, PC-uri all-in-one, televizoare LCD, camere foto digitale, dispozitive de stocare, eBook readere, telefoane mobile, medii de stocare si periferice (mausuri si tastaturi).