Trinity este noua generatie de procesoare AMD cu care producatorii americani vor sa depaseasca gama de varf a Intel atat in jocuri si multimedia, cat si la pret, informeaza engadget.com.
Noile procesoare vor rula atat pe dispozitivele ultraportabile, pe laptop-uri, dar si pe calculatoarele tip desktop. AMD sustine ca tehnologia APU (Accelerated Processing Units) va oferi o performanta mai mare si vor fi mai ieftine decat procesoarele Intel.

Noua generatie de procesoare cu nivel redus de energie va fi folosita mai intai de producatorii Asus, Acer, HP, Lenovo si Samsung, iar componentele vor fi disponibile in trimestrul urmator.

Desi AMD nu este intr-o situatie financiara foarte buna, la finalul anului trecut anuntand ca va disponibiliza circa 1.400 angajati, prin lansarea noii generatii de procesoare producatorul de microcip-uri spera o revenire in acest an.


Cipul, pe care AMD il promoveaza ca un concurent principal pentru Intel Sandy Bridge Core i5-2520M este denumit A10-4600M, un procesor quad-core de 2,3GHz - cu posibilitate de a face overclocking pana la 3,2GHz - iar testele sintetice (benchmark) arata ca performanta grafica 3D este superioara procesorului Intel.



Oferta AMD Trinity include si un procesor mai slab, A6-4455M, cu un consum de energie de doua ori care incorporeaza si grafica onboard - Radeon HD7000G - similara placii video integrate a celor de la Intel, insa ceva mai performanta.

Cunoscut este faptul ca desi ofera la prima vedere o performanta sporita la un pret avantajos lucrurile nu stau chiar asa.

AMD - in cadere libera, Intel - in usoara crestere

Rezultatele AMD au continuat sa scada puternic, inregistrand un declin al veniturilor de 590 milioane de dolari in T1 ajungand astfel la o cifra de afaceri de 1,59 miliarde dolari, potrivit engadget.com.

De cealalta parte, in primul trimestru al acestui an, Intel a inregistrat o crestere a veniturilor de numai 0,4% - de la 12,85 la 12,91 miliarde dolari, in timp ce profitul a scazut cu 17% de la 3,16 miliarde dolari in 2011 la 2.7 miliarde dolari in T1 din 2012.


CE PARERE AVETI: Va reusi AMD sa restabileasca echilibrul piedut in fata celor de la Intel? Credeti ca noile procesoare vor fi cu adevarat concurenti seriosi pentru procesoarele Intel? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri