Creativitatea va ramane in “ADN-ul” Apple si urmatoarele noutati ar putea veni din zona televizoarelor, a lasat sa se inteleaga seful gigantului american, Tim Cook, intr-unul din rarele interviuri oferite de el, scrie AFP.
“O sa lansam pe piata cateva produse extraordinare”, a spus Cook. “Cred ca o sa va placa foarte mult”. CEO-ul Apple nu a dorit sa ofere detalii despre produsele pe care urmeaza sa le dezvaluie compania, Apple fiind recunoscuta pentru secretuozitatea cu care a lucrat tot timpul.

Prima dezvaluire a unui nou produs ar putea avea loc pe 11 iunie, cand Apple va participa la Worldwide Developers Conference in San Francisco. “De ani intregi Apple s-a axat pe inovatie si acest lucru nu se va schimba”, asigura seful companiei.

Fara sa ofere detalii, Cook a spus ca businessul Apple TV reprezinta “o zona de interes”.

Apple a vandut 2,8 milioane Apple TV anul trecut si aproape la fel de multe in primele luni ale anului curent, conform sefului companiei. Serviciul de stocare a informatiilor iCloud precum si legaturile puternice ale companiei americane cu studiouri de film si televiziune ar putea oferi suportul necesar pentru ca Apple sa dezvolte oferta TV.

Tim Cook a subliniat ca Steve Jobs l-a invatat foarte multe, pana in ultima clipa, inainte de a se retrage definitiv de la carma companiei, in toamna anului trecut. “Am invatat foarte multe de la Steve”, a spus Cook, 51 de ani. “A fost cea mai trista zi din viata mea cand a murit. Dar, totodata, apropiatii m-au zdruncinat si mi-au spus ca trebuie sa avem forta sa continuam. Deci am inlocuit tristetea cu aceasta determinare de a continua aventura noastra”, a spus Tim Cook.

Cateva dintre lectiile invatate de el de la Steve Jobs sunt faptul ca trebuie sa te axezi pe a face putine lucruri, dar extrem de bine si sa dai la o parte mediocritatea. “Tot el m-a invatat ca cea mai frumoasa parte este insasi calatoria, nu neaparat destinatia”.

Totodata, Cook isi aminteste cum Jobs l-a chemat la el acasa atunci cand i-a oferit sefia companiei. El a facut referire la Walt Disney si felul in care compania a trecut peste moartea legendarului fondator, cum angajatii au trecut peste si au continuat munca, folosindu-se de idei proprii. “Asa ca Steve s-a uitat la mine, intens, si mi-a zis sa nu incerc sa ii calc pe urme ci sa fac ceea ce eu insumi consider ca este corect si bun”, a spus Cook.

Sub conducerea lui Cook
, Apple a implementat programe filantropice si s-a imbarcat intr-o campanie de a imbunatati mediul de munca din fabricile din China unde sunt produse gadgeturile companiei, inclusiv iPad, iPhone sau iPod.

Intrebat pe cine are ca modele de business, Cook a spus ca se uita catre Robert Kennedy si Martin Luther King, alaturi de directorul executiv al Disney Robert Iger, care face parte si din boardul de directori al Apple.

Intr-o lovitura indirecta asupra viitorului sistem de operare Windows 8
care este conceput astfel incat sa poata fi implementat pe o multitudine de device-uri, Cook a spus ca softwareul nu poate functiona fara a face compromisuri atat pe tablete cat si pe PC-uri.

Cum ti se pare CEO-ul Apple, Tim Cook? Consideri ca va reusi sa lanseze pe piata produse inovatoare, care sa mentina cresterea companiei americane? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri