Companiile de cercetare Gartner si IDC au publicat rapoarte privind estimarile livrarilor de PCuri, desi in cazul acestui trimestru disparitatile dintre informatiile oferite de cele doua companii de cercetare sunt destul de mari.

Conform Gartner si IDC, piata de PC-uri la nivel global s-a situat la nivelul de 87,5 milioane unitati, in scadere cu 0,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent, scrie NYTimes.

Ambele firme au cazut de acord ca HP a livrat cele mai multe PC-uri trimestrul trecut, atat la nivel global cat si in SUA, desi, per total, livrarile au scazut cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la circa 13 milioane.

Totodata Asus a livrat cu circa 39% mai multe computere la nivel global.Diferente de date incep sa apara cand vorbim de Lenovo – IDC considera ca livrarile au crescut cu 25,2%, in timp ce Gartner citeaza o evolutie de doar 14,9%. Mai mult, IDC spune ca “doar Lenovo” a reusit sa creasca in SUA, citand o crestere de 6,1% de la an la an. Estimarile IDC pun de asemenea Lenovo pe locul patru in SUA, cu 1,28 milioane de computere livrate

Pe de alta parte, conform Gartner, si Apple a inregistrat cresteri in SUA, cu evolutie de 4,3%, pana la 1,9 milioane de unitati livrate. Firma estimeaza ca toti ceilalti jucatori au scazut cu circa 10% (Dell), pana la 20% (Toshiba).

Ca si comparatie, IDC estimeaza ca Apple a scazut vanzarile cu 1,1%.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri F