Conform Gartner si IDC, piata de PC-uri la nivel global s-a situat la nivelul de 87,5 milioane unitati, in scadere cu 0,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent, scrie NYTimes.

Ambele firme au cazut de acord ca HP a livrat cele mai multe PC-uri trimestrul trecut, atat la nivel global cat si in SUA, desi, per total, livrarile au scazut cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la circa 13 milioane.

Totodata Asus a livrat cu circa 39% mai multe computere la nivel global.

Diferente de date incep sa apara cand vorbim de Lenovo – IDC considera ca livrarile au crescut cu 25,2%, in timp ce Gartner citeaza o evolutie de doar 14,9%. Mai mult, IDC spune ca “doar Lenovo” a reusit sa creasca in SUA, citand o crestere de 6,1% de la an la an. Estimarile IDC pun de asemenea Lenovo pe locul patru in SUA, cu 1,28 milioane de computere livrate

Pe de alta parte, conform Gartner, si Apple a inregistrat cresteri in SUA, cu evolutie de 4,3%, pana la 1,9 milioane de unitati livrate. Firma estimeaza ca toti ceilalti jucatori au scazut cu circa 10% (Dell), pana la 20% (Toshiba).

Ca si comparatie, IDC estimeaza ca Apple a scazut vanzarile cu 1,1%.