Piata platilor prin dispozitive mobile din Romania este estimata la circa 10 milioane euro pe an, cel putin o treime dintre romani folosind acest tip de serviciu, iar dezvoltarea de parteneriate intre banci si operatorii telecom poate sustine piata, potrivit companiei de marketing Breeze Mobile, scrie Mediafax.

"Piata (platilor mobile din Romania, n.r.) este dificil de estimat, tranzactiile totale pe an fiind de circa zece milioane de euro", a declarat la conferinta "Mediafax Talks about Mobile Banking", Dan Virtopeanu, managing partner Breeze Mobile, parte a grupului Leo Burnett.

Majoritatea tranzactiilor, care includ plati prin SMS, tranzactii in jocuri online si pentru parcare, sunt efectuate de utilizatorii de internet, a spus el.

Dezvoltarea platilor mobile in Romania depinde de ecosistemele create, de adoptarea noilor modalitati de derulare a tranzactiilor si de educarea consumatorilor.

Operatorii de telefonie mobila vor juca in continuare un rol major, dar trebuie sa se lupte cu noi provocari, precum magazinele de aplicatii, care castiga deja teren.

Citeste si:
iLeo si Breeze Mobile lanseaza o aplicatie mobila prin care poti...
iLeo si Breeze Mobile...

"Oportunitati vor exista pentru cei care reusesc sa construiasca un ecosistem cu solutii alternative pentru plati mobile", a spus Virtopeanu.

Platile prin dispozitive mobile vor urca in acest an la nivel global cu 44%, de la 163,1 miliarde de dolari anul trecut la 235,4 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetare Gartner.

Dezvoltarea de parteneriate intre operatorii de telefonie mobila si banci ar putea sustine cresterea pietei platilor efectuate prin dispozitive mobile, afirma seful Breeze.

Succesul noii tehnologii va depinde nu doar de modul in care este implementata, ci si de cum vor fi educati clientii sa o foloseasca, a adaugat el.

Citeste si:
Cum folosesc romanii smartphone-urile: Apple, pe locul trei in...
Cum folosesc romanii...

Adoptarea in masa a smartphone-urilor genereaza noi provocari in privinta securitatii, precum furtul de date, phishing-ul si programe de tip malware.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cash is KING: platim facturi la ghiseu si fugim de bankingul digital
Setari Cookie-uri