Apple se confrunta cu un fenomen cu care gigantul american nu este obisnuit – asteptari reduse in ceea ce priveste rezultatele financiare pe trimestrul trei ce urmeaza a fi anuntate marti. Putini se asteapta ca Apple sa anunte un nou trimestru record. Principalul motiv: clientii asteapta noul iPhone.

Nu este total exclus ca Apple sa surprinda iarasi piata insa majoritatea analistilor de pe Wall Street si investitorii sunt sceptici, scrie Firstpost.com.

iPhone 5 ar putea fi lansat in octombrie – cum face de obicei compania, la timp pentru a prinde sarbatorile – cu un ecran mai mare, mai subtire si cu noi facilitati. Multi dintre clientii companiei prefera sa astepte aceasta lansare inca cateva luni in loc sa cumpere iPhone-uri deja lansate pe piata. De asemenea, Apple a avut probleme cu livrarile in Europa si in China.

“Apple nu mai este compania care uimeste de fiecare data”, spune Tim Lesko, manager de portofoliu la Granite Investment Advisors, care detine actiuni Apple. Tony Sacconaghi, analist la Bernstein Research, considera ca exista sanse mari ca Apple sa rateze asteptarile de venituri din cauza “problemelor macroeconomice din China si Europa, ciclul produselor iPhone si introducerea mai tarziu decat era estimat initial a iPhone-ului in China”.

Device-ul vechi de cinci ani acopera circa 50% din veniturile Apple.

Wall Street estimeaza ca Apple va anunta vanzari de 37,23 mld. $, in scadere de la 39,18 mld. $ in trimestrul doi. Marja bruta de profit este asteptata la 43,5%, in scadere de la 47,3% in al doilea trimestru.

Scott Sutherland, analist al Wedbush estimeaza ca Apple a vandut 12,68 mil. iPaduri in trimestrul trei fiscal si 4,63 milioane Mac-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri