Extinderea in Kazakhstan vine dupa ce compania a deschis birouri la Bruxelles si in Dubai (Emiratele Arabe Unite).

Aceasta sucursala a companiei va gestiona proiectele dezvoltate pentru tarile din regiune.

“SIVECO este prezenta in spatiul tarilor apartinand Comunitatii Statelor Independente cu proiecte educationale, dar intentionam sa demaram proiecte si pentru domeniile eHealth, eCustoms, customized application development, enterprise resources planning (ERP)”, declara Adilkhan Mussin, directorul SIVECO Kazakhstan.

Pentru urmatorii ani, conducerea producatorului de software isi doreste sa isi modernizeze portofoliul de produse, sa intre si in alte piete din Europa, Orientul Mijlociu, Comunitatea Statelor Independente si nordul Africii si sa isi mareasca cifra de afaceri.

Compania a avut anul trecut un business de circa 48,3 milioane de euro si un profit net de aproximativ de 3,5 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.

“Expansiunea internationala a SIVECO Romania, accelerata in ultimii sase ani, a condus la realizarea in 2011 a peste 30% din cifra de afaceri din export de know how, indeosebi de solutii de eLearning. Pentru urmatorii ani, ne vom consolida statutul la nivel regional. Avem semnate deja contracte multianuale de informatizare. Din punct de vedere financiar, ne propunem o crestere la 50% a ponderii exporturilor in cifra de afaceri a companiei”, a declarat Florin Ilia, vicepresedinte SIVECO Romania.

Producatorul dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta in Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent 1.300 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.