Grupul chinez Huawei, al doilea cel mai mare producator de echipamente de telefonie din lume, vrea sa investeasca circa 2 miliarde dolari pentru dezvoltarea operatiunilor din Regatul Unit al Marii Britanii, ajungand sa creeze pana la 700 de noi locuri de munca in urmatorii cinci ani, relateaza IBTimes.com.
Din suma propusa de producatorul chinez, jumatate va fi destinat cresterii numarului de angajati si cealalta jumatate va fi directionata achizitionarii de diferite bunuri si servici, in urmatorii cinci ani.

In zona dezvoltarii afacerilor din regiunea britanica, investitia constituie si un plan al grupului chinez de a intra pe segmentul serviciilor tip 4G, unde compania Everything Everywhere (EE) a anuntat lansarea acestui suport in 16 din cele mai importante orase din Marea Britanie.

Totodata, Huawei vrea sa-si mareasca numarul de angajati de pe piata britanica la peste 1.500 de salariati pana in anul 2017, dublu fata de numarul acestora din prezent.

La nivelul anului trecut, Huawei a raportat venituri de peste 32 miliarde de dolari, din care aproape 70% au reprezentat venituri provenite din alte piete decat din regiunea Chinei.

Veniturile din Europa au crescut cu 29% pana la aproape 3,75 miliarde dolari, reprezentand aproximativ 13% din veniturile totale.

La nivel european, grupul Huawei detine aproape 7.000 de angajati.

Huawei este al doilea cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii din lume dupa situat in urma suedezilor de la Ericsson si furnizeaza echipamente catre operatorii de telefonie mobila inclusiv pentru serviciilor de internet de mare viteza tip 4G (LTE).

Foto: huawei.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri