Compania taiwaneza HTC a prezentat doua smartphone-uri cu sistem de operare Microsoft Windows Phone 8, care vor fi disponibile din luna noiembrie la preturi inca necunoscute si par pozitionate in concurenta directa cu noile modele Nokia Lumia dezvaluite pe 5 septembrie, relateaza Mediafax.
Designul modelelor HTC Windows Phone 8X si 8S este o noutate in gama companiei taiwaneze, iar specificatiile tehnice sunt caracteristice smartphone-urilor premium prezente pe piata.

Modelul 8X are ecran multitouch cu diagonala de 4,3 inch si rezolutie HD 720p, procesor dual-core cu frecventa de 1,5 GHz, 1 GB de memorie RAM, 16 GB stocare interna fara posibilitatea adaugarii unui card microSD, grosimea de 10,1 milimetri si cantareste 130 de grame. Bateria are capacitatea de 1.800 mAh. Camera foro este de 8 megapixeli cu flash si poate inregistra secvente video la rezolutia HD 1080p. Telefonul este compatibil cu retelele de date de mare viteza LTE.

HTC Windows Phone 8S, mezinul seriei prezentate miercuri, are ecran de 4 inch, procesor dual-core de 1 GHz, 512 MB memorie RAM, stocare interna de 4 GB ce poate fi extinsa cu un card microSD, camera de 5 megapixeli si baterie de 1.700 mAh.

Ambele modele sunt disponibile in game variate de culori, inclusiv nuante de albastru si rosu.

Lansarea a fost consemnata si de Microsoft, prin prezenta CEO-ului Steve Ballmer la evenimentul de lansare organizat de HTC.

"Combinarea superbelor Windows Phone 8X si 8S de la HTC cu marca noastra reprezinta o piatra de hotar pentru ambele companii", a declarat intr-un comunicat directorul general al Microsoft.

Microsoft vrea sa impuna Windows Phone ca o a treia varianta pe piata smartphone-urilor, dominata in prezent de Google Android si Apple, prin iPhone si iOS. Producatorul de software incearca sa aduca pe piata cat mai multe modele cu sistemul de operare Windows la timp pentru sezonul de iarna.

Pana acum, Windows Phone 8 este prezent prin smartphone-uri prezentate recent de Nokia, principalul partener al Microsoft, Samsung Electronics si HTC, care isi vor face aparitia pe piata cel mai probabil in noiembrie, dupa lansarea Windows 8.

HTC, unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri, a pierdut in ultimele 18 luni din cota de piata in favoarea Apple si Samsung si incearca sa revina prin modele premium bazate pe Android si Windows.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri