Ce se intampla la IBM? Bogdan Balaci paraseste conducerea IBM Romania la cateva luni dupa plecarea lui Mihai Tudor din companie

Bogdan Balaci, managerul care a preluat in ianuarie 2011 conducerea IBM Romania, filiala locala a celei mai mari companii de servicii IT la nivel global s-a retras din functie si a plecat totodata din companie.

"Michael Paier, director general pentru Europa de Sud Est, a preluat responsabilitatea conducerii IBM Romania. Michael Paier s-a alaturat IBM in anul 1990 si a detinut o serie de pozitii importante inclusiv pozitia recenta de vicepresedinte al IBM Business Partner Organisation. Bogdan Balaci (foto) a plecat din compania IBM pentru a-si continua cariera in afara corporatiei", au anuntat oficialii IBM.

Si Mihai Tudor, seful IBM pe Europa de Sud-Est, a plecat in iunie

Stirea este una surprinzatoare avand in vedere mandatul scurt al acestuia, dar si faptul ca retragerea sa din functie si din companie vine la doar cateva luni dupa ce un alt nume important in IBM s-a retras din cadrul furnizorului de servicii. Este vorba de Mihai Tudor, cel care in iunie s-a retras de la conducerea IBM Europa Sud-Est si din companie. Pana la numirea in functia de CEO al IBM Romania al lui Bogdan Balaci la inceputul anului trecut, Tudor a fost managerul companiei timp de cinci ani.

Balaci este licentiat al Universitatii Bucuresti si detine un MBA la Henley Management College din Marea Britanie. Managerul s-a alaturat companiei IBM in 1999, pe pozitia de account manager pentru sectorul bancar. Ultima sa pozitie de conducere inainte de a prelua functia de director general a fost aceea de director de vanzari pentru IBM Romania.

IBM este unul dintre cei mai mari jucatori in IT-ul local in privinta cifrei de afaceri si, de asemenea, unul dintre cei mai mari angajatori din IT-ul romanesc, compania avand mai multe centre de suport si dezvoltare software atat in Bucuresti cat si in provincie. Conform ultimelor date oferite de companie, in urma cu doi ani IBM Romania avea in jur de 1400 de angajati, insa de atunci recrutarile au continuat si este foarte posibil ca in prezent aceasta sa aiba aproximativ 2000-2500 de angajati.

Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 73,5 milioane de euro si un profit net de aproximativ 13,1 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri