Compania a anuntat la inceputul acestei saptamani ca a lansat servicii de internet mobil cu viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps in 74 de orase din tara si a extins acoperirea 3G.

„In prezent oferim viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps in toate orasele cu populatie de peste 30.000 de locuitori”, au spus pentru wall-street.ro reprezentantii companiei.

Cele 74 orase din tara in care Cosmote ofera viteze de pana 43,2 Mbps reprezinta 41% din populatia Romaniei.

Clientii vor putea folosi in curand serviciile de internet cu viteze de descarcare de 43,2 Mbps printr-un modem disponibil in reteaua de retail a operatorului.

In ultimul an si Orange si Vodafone, primii doi jucatori pe piata locala de telecom, au lansat servicii de internet mobil cu viteze de descarcare de 43,2 Mbps in cateva orase mari din tara, printre care Bucuresti si Constanta.

Extind acoperirea 3G la 70% din populatie pana la finalul anului

De asemenea, Cosmote a extins acoperirea cu servicii 3G in toate localitatile de peste 5.000 de locuitori.

Citeste si:

„La sfarsitul anului 2011 aveam acoperire in toate orasele mai mari de 10.000 locuitori. In 2012, am extins acoperirea 3G in numeroase localitati pana la 5000 locuitori. In acest fel am crescut acoperirea de la peste 66% la peste 68%, urmand sa ajungem inainte de sfarsitul anului la 70% din populatie” .

Lanseaza 4G in 2013

De asemenea, operatorul va lansa anul viitor servicii de 4G, in baza licentei pe care a achizitionat-o in septembrie, a declarat directorul general al operatorului, Stefanos Theocharoupoulos, conform Mediafax.

"Reteaua noastra furnizeaza servicii 3G si este pregatita pentru lansarea serviciilor 4G, pentru ca tocmai am finalizat lucrarile care permit furnizarea acestor servicii. Suntem capabili sa lansam 4G in 2013", a spus Theocharoupoulos.

De curand si concurentii de la Orange si Vodafone au anuntat ca vor lansa servicii 4G, Orange urmand sa introduca aceste servicii pana la finalul acestui an, iar Vodafone la inceputul lui 2013.

Cosmote este al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, compania avand aproximativ 6,4 milioane de clienti la finalul lui iunie anul acesta.