Samsung a decis sa incheie contractul de productie a ecranelor tip LCD pentru dispozitivele cu Apple pentru a-si dezvolta si concentra intreaga activitate din acest sector spre dezvoltarea propriilor dispozitive, relateaza Geek.com.
Acest lucru inseamna ca de anul viitor niciun alt dispozitiv Apple (iPad, iPod, iPhone sau Mac) nu va mai folosi ecrane de la Samsung, compania americana orientandu-se in acest fel spre alti producatori de profil.

Decizia Samsung si Apple de a inceta colaborarea poate fi privinda prin doua perspective: pe de-o parte, Apple se lupta sa-si asigure o relatie buna cu alti producatori de paneluri LCD si sa-si reduca dependenta de producatorii sud-coreeni si, mai mult decat atat, Apple este considerata o companie care lucreaza in volume mari si care solicita si o scadere a preturilor la cantitate ceea ce pentru Samsung este un inconvenient, mai scriu jurnalistii de la Geek.

Un alt motiv care sta la mijlocul relatiei dintre cele doua companii il reprezinta atacurile reciproce, acuzele de copiere sau imitare a dispozitivelor pe care le scot pe piata – fapt ceea ce a condus la o serie de procese intre cei doi giganti, dar si la o racire a intelegerilor intre parti.

In prima jumatate a acestui an, Samsung a livrat peste 15 milioane de ecrane LCD pentru Apple, LG a livrat circa 12,5 milioane si japonezii de la Sharp in jur de 2,8 milioane.

Renuntarea la asa un volum mare de display-uri va obliga Apple sa contracteze noi companii specializate in productia de ecrane LCD sau sa supra-solicite companii precum Sharp si LG pentru dezvoltarea de ecrane destinate echipamentelor mobile Apple.

O bula de oxigen pentru japonezii de la Sharp



Renuntarea la display-urile Samsung i-ar putea ajuta pe japonezii de la Sharp, care se confrunta cu grave probleme financiare de pe urma scaderii cererii de LCD-uri, sa revina in topul producatorilor de profil.

Compania nipona Sharp, unul din cei mai mai producatori japonezi de electronice din lume, ia in considerare disponibilizarea unui numar de 5.000 angajati, echivalentul a circa 10% din totalul fortei de munca, scria Wall-Street.ro – in luna august a acestui an.

Valul de concedieri va presupune o pensionare anticipata a celor disponibilizati si va viza cu precadere angajatii aflati in apropierea varstei de pensionare.

Mai mult decat atat, Sharp intentioneaza sa cedeze fabrica producatoare de televizoare LCD Sakai din vestul Japoniei companiei taiwaneze Hon Hai Precision Industry, potrivit unei surse citata de Reuters.

Producatorul seriei de televizoare Aquos a raportat pierderi record in anul fiscal precedent, incheiat la 31 martie, din cauza unei cereri foarte scazute pentru gama de televizoare LCD, principalul sector de activitate pentru Sharp.

Sharp a anuntat o pierdere anuala record de 4,67 de miliarde dolari in 2011, motivul principal fiind scaderea preturilor si a vanzarilor la televizoarele LCD.

In primele trei luni ale anului fiscal curent, Sharp a raportat pierderi de 1,2 miliarde dolari, dupa ce anul trecut a inregistrat un profit de 45 milioane dolari.

Atat cererea pentru televizoare Sharp cat si pentru panouri solare raman la un nivel scazut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri