Peste 200 de programatori s-au intrecut la sfarsitul acestei saptamani in cadrul hackathon-ului Hackover, competitie ce isi propune dezvoltarea si incurajarea comunitatilor locale de programatori.
Desfasurat pe durata a 24 de ore non-stop (27-28 octombrie), acest maraton de programare le-a oferit participantilor ocazia de a dezvolta aplicatii de mobile, cloud computing, Web Dev si nu numai. De asemenea, acestia au putut asista la prezentari sutinute de importanti membrii ai comunitatilor de dezvoltatori din Romania.

Marele premiu al competitiei, in valoare de 1.800 euro, a fost castigat de echipa Makan Studios care a dezvoltat proiectul Road Alert. Marius Postolache, cu aplicatia MuzicX, s-a clasat pe locul II, fiind recompensat cu 1.200 euro, in timp ce ocupantul locului III, Florin Ciprina Dragoi, a primit 900 euro pentru proiectul Link Volcano.

Echipa Felula a castigat premiul de popularitate, in valoare de 600 euro, pentru proiectul Clouds.

„Hackathonul Hackover a reunit un numar impresionant de programatori. Acestia au avut ocazia sa-si testeze limitele, sa se cunoasca mai bine intre ei si sa faca schimb de experienta. Provocarea a fost cu atat mai dificila, cu cat au avut un juriu de impresionat, o miza importanta si o concurenta puternica. Ca membru al juriului, am avut ocazia sa analizez proiecte foarte bune, ceea ce ne-a aratat ca participantii au raspuns initiativei noastre cu mult interes”, a declarat Gerard Dragoi, unul dintre initiatorii proiectului Hackover.

Hackathon-ul este un tip de eveniment in care mai multe categorii de programatori colaboreaza intens pentru a realiza proiecte software la alegere sau care raspund unor teme specifice. De obicei, durata unui hackathon este intre o zi si maxim o saptamana. Termenul inseamna maraton de programare si provine de imbinarea termenilor „hacker” si „marathon”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri