Vanzarile de carte online reprezinta circa 8-10% din piata locala de carte evaluata la circa 60 de milioane de euro anul acesta, a declarat pentru wall-street.ro, Adrian Dinu, director executiv al Elefant.ro, cea mai mare librarie online din Romania.

Astfel, romanii cumpara de pe internet carti in valoare de 5-6 milioane de euro.

De asemenea, de anul trecut Elefant.ro a inceput un proiect pentru convertirea cartilor in format digital (in format e-book) pentru ca aceste volume sa poata fi citite de pe smartphone-uri ori tablete. In prezent sunt disponibile pana in 5.000 de carti electronice in limba romana.

“Fiind o piata inca la inceput si datorita lipsei de dispozitive necesare pentru suportul lecturii, procentul de vanzari de carte electronica este de sub 1% din totalul pietei de carte” , afirma Dinu.

Astfel, daca piata locala de carte este estimata la circa 60 de milioane de euro, vanzarile de carte romaneasca electronica sunt mai mici de 600.000 de euro..

Vor sa isi dubleze cifra de afaceri in 2013

“Datorita micsorarii preturilor telefoanelor de tip smartphone, dar si aparitiei tabletelor ne aliniem la trendul international de consum media pe acestea. De asemenea, credem ca si cumparaturile, nu doar de carte, vor migra catre online”, mai spune seful Elefant.ro.

Adrian Dinu preconizeaza afaceri de 7 milioane de euro pentru anul viitor pentru libraria online, dublu fata de businesssul de 3,5 milioane estimat pentru acest an.

Elefant.ro are 50 de angajati, iar Universal Online Promotion, compania care detine magazinul de carte, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de putin peste un milion de euro.

Libraria online a fost lansata in iunie 2010 cu o finantare de 1,2 milioane de euro din partea fondului de investitii Greenlight Invest, controlat de Ion Sturza, fostul director general adjunct al Rompetrol si premier al Republicii Moldova in 1999.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iata care este comanda minima in online pentru livrari gratuite